ADO Den Haag was met 3-1 te sterk voor de Westlandse ploeg

ADO Den Haag stond woensdagmiddag op Sportpark De Hoge Bomen tegenover de Westlandse ploeg, weg van 4e divisie VV Naaldwijk. De wedstrijd, die een half uur eerder begon (18.00 uur in plaats van 18.30 uur vanwege de wedstrijd Nederland-Engeland). ADO Den Haag begon met Steven van der Sloot, die vorige week werd geïntroduceerd bij ADO Den Haag, aan de start. Ook Devyn Payne en Ronny Boakye konden het vanaf het eerste fluitsignaal demonstreren.

Vroeg tekort

Al na twee minuten waren het de Westlanders die op voorsprong kwamen. Verdedigend zag het er niet goed uit voor de Haagse ploeg, waardoor een scherp schot van Stefen de Bruijn (Honselersdijk) in de verre hoek voldoende was om Hugo Wentges te verschalken. Het tekort duurde echter niet lang. Acht minuten later was het de geelgroene debutant Steven van der Sloot die een prachtige aanval afsloot door behendig de gelijkmaker te scoren.

Kansen

In de eerste helft waren er vooral voor Schalk en v/d Sande grote kansen. Maar er was nog steeds geen idee. Nog geen drie minuten voor rust raakte Ideho na een slimme actie de paal en de rebound werd binnengekopt door van Mieghem, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

2e helft

Na de pauze opnieuw ADO Den Haag met zeven wissels. Does, Esajas, Sűrmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland waren allemaal aanwezig. Later in de tweede helft zouden ook v/d Riet, Karijowidjojo en Ozcan instappen.

Nog geen twee minuten na de herstart kwamen de bezoekers op voorsprong. Dijkhuizen scoorde 1-2. Nog geen vijf minuten later leek Houwaart de stand op 1-3 te brengen, maar ook dit doelpunt viel niet in de smaak bij het scheidsrechterstrio. Het geluk was duidelijk niet aan de kant van Den Haag, want na ruim vijfenzestig minuten rondde Dijkhuizen een goede aanval af, maar opnieuw werd de vlag gehesen wegens buitenspel. In de 89e minuut was de stand 1-3 dankzij een doelpunt van Maasland.

Kenmerken

Westlands XI – ADO Den Haag:

Scoreverloop: 2e min 1 – 0 de Bruijn, 8e min 1 – 1 vdSloot, 47e min 1 – 2 Dijkhuizen, 89e min 1 – 3 Maasland.

Scheidsrechter : Let op

Openbaar : ongeveer 1250

ADO Programmering Den Haag (1Mijn Half): Wentges, v/d Sloot, Waem, Boakye, de Bruin, van Mieghem, Vlak, v/d Sande, Ideho, Payne, Schalk

ADO Programmering Den Haag (2Mijn half): Wentges, Payne, Does, Esajas, Waem, De Bruin, Sűrmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland

Redactie :Rob Blankenstein

Foto’s: ADOFans.nl