ADO Den Haag verslaat de Westlandse ploeg met 1-3

ADO Den Haag won ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2024-2025. Op sportpark De Hoge Booms was de stand 1-3 tegen een selectie spelers uit het Westland en Midden-Delftland.

ADO Den Haag begon met Steven van der Sloot, die vorige week werd geïntroduceerd bij ADO Den Haag, in de basiself. Ook Devyn Payne en Ronny Boakye mochten het laten zien vanaf het eerste fluitsignaal.

lr240710ab20041

Echter, na amper vijf minuten kwam ADO Den Haag al op achterstand. Verdedigend zag het er niet goed uit voor de Haagse ploeg, waardoor een scherp schot in de verre hoek voldoende was om Wentges te verschalken.

Het tekort duurde echter niet lang. Vier minuten later was het de geelgroene debutant Steven van der Sloot die een prachtige aanval afsloot door behendig de gelijkmaker te scoren.

lr240710ab29999

In de eerste helft waren er vooral voor Schalk en v/d Sande grote kansen, maar toch kwamen zij niet op voorsprong. Nog geen drie minuten voor rust raakte Ideho na een slimme actie de paal en de rebound werd binnengekopt door van Mieghem, maar werd afgekeurd wegens buitenspel.

lr240710ab16501

In de tweede helft kwam opnieuw ADO Den Haag in het gebied. Zo verschenen Does, Esajas, Surmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland. Later in de tweede helft zouden ook v/d Riet, Karijowidjojo en Ozcan instappen.

Nog geen tweede minuut in de tweede helft kwam ADO Den Haag op voorsprong. Dijkhuizen scoorde 1-2. Nog geen vijf minuten later leek Houwaart de 1-3 op het scorebord te brengen, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het geluk was duidelijk niet aan de kant van Den Haag, want ook na ruim vijfenzestig minuten rondde Dijkhuizen een goede aanval af. Opnieuw werd echter de vlag gehesen en ook dit doelpunt werd afgekeurd. De 1-3 viel in de 89e minuut. Maasland wist een intelligente aanval af te ronden en de eindstand op het scorebord te zetten.

lr240710ab16558

Kenmerken: Team Westland – ADO Den Haag

Scoreverloop: 1-0, 1-1 (8. Van der Sloot), 1-2 (47. Dijkhuizen), 1-3 (89. Maasland)

Westlandteam: Van der Helm, van den Bos, van Vliet, van den Berg, de Groot, Bransen, Groothuizen, Havea, de Bruijn, van der Voort, Lemckert

ADO Programmering Den Haag 1Mijn half: Hugo Wentges, Steven v/d Sloot, Matteo Waem, Ronny Boakye, Finn de Bruin, Daryl van Mieghem, Jari Vlak, Jort v/d Sande, Joel Ideho, Devyn Payne, Alex Schalk

ADO Programmering Den Haag 2Mijn half: Wentges, Payne, Does, Esajas, Waem, De Bruin, Surmeli, Struijck, Dijkhuizen, Houwaart en Maasland