Voorburgs Dagblad | ADO Den Haag begint trainingscampagne in Laakkwartier met ruime overwinning

De uiteindelijke uitslag van de trainingswedstrijd tussen ADO Den Haag en Laakkwartier was uiteindelijk 0-9.

ADO begon met horten en stoten en het begon snel te gaan. Zelf hebben we wat lekke banden uitgedeeld op zoek naar een eredoelpunt”, meldt de ploeg van Laakkwartier. “Onder toeziend oog van veel fans kregen ook de O23-talenten speeltijd. Een prachtige unieke ervaring waar wij als staf enorm trots op zijn.”

Laakkwartier talenten geselecteerd voor de wedstrijd.

Haaglanden Voetbal meldt het volgende over de oefenwedstrijd.

Bij ADO Den Haag staat doelman Hugo Wentges weer tussen de palen. In de eerste helft kreeg hij slechts twee schoten op doel tegen. Coach Darije Kalezic had voor het eerste bedrijf bekende namen het veld in gestuurd. Ook mochten er twee O21-spelers spelen: Keanu Does als rechtsback en Sinan Özen.

(Ap-foto door Heus).

Het gebeurde binnen vijf minuten. Op aangeven van Daryl van Mieghem kopt Jort van der Sande de bal langs doelman Osgun Arslan van Laakkwartier. Een minuut later strafte Alex Schalk een fout in de thuisverdediging af: 0-2. Een minuut later opnieuw een doelpunt. Een teruggeslagen bal werd door Joel Ideho vanaf de rand van de zestiende hard en laag geschoten: 0-3. Toen de onfortuinlijke Laakkwartier-doelman de bal nog steeds niet in handen had (alleen bij het oppakken van het doel) was ook na negen minuten de 0-4 een feit. Finn de Bruin was de schutter.

Na een kwartier dacht Ideho dat hij de 0-5 had gescoord, maar nu maakte doelman Arslan een schitterende redding ten koste van een hoekschop. Na twintig minuten stond Chris Offerman ineens alleen tegen doelman Hugo Wentges door een fout van de ADO-defensie, die de situatie echter onder controle hield. Na bijna een half uur viel er een ADO-doelpunt. Na een pass van Keanu Does kopte Ideho binnen en toen doelman Arslan de bal losliet kon Van Mieghem eenvoudig scoren: 0-5.

Met nog acht minuten te gaan stapte Silvinho Esajas naar voren en ontketende een harde pass van heel ver, die achter de wanhopige doelman Osgun Arslan in het net belandde: 0-6. Met die uitslag maakte scheidsrechter Rob Wassink er een minuut voor rust een einde aan vanwege een hevige regenbui.

In de tweede helft werden alle spelers van ADO Den Haag, met uitzondering van doelman Hugo Wentges, gewisseld. Vooral jeugdspelers kwamen het veld op, maar ook ervaren spelers als Daniël Granli (hij is weer in topvorm), Kürsad Sürmeli en Jari Vlak kwamen het veld op.

Het zevende doelpunt kwam, na een voorzet van Özder Özcan, dankzij Issac Dijkhuizen, die de bal langs doelman Arslan controleerde: 0-7. Na ongeveer een uur spelen vertrok ook ADO-doelman Wentges en werd vervangen door David van de Riet. Bij Laakkwartier voerde coach Giovanni Linnenbank ook de nodige wijzigingen door.

Na een uitstekende actie van invaller Lorenzo Maasland scoorde Maikey Houwaart de 0-8 in het doel van de tegenstander in het midden van het doel. Özder Özcan scoorde, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar scoorde kort daarna alsnog met een goed schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-9. Hiermee kwam ook een einde aan de scoringscampagne. Dubbele cijfers werden niet gehaald.

Aanstaande woensdag om 18.30 uur traint ADO Den Haag op De Hoge Bomen (hoofdkantoor vv Naaldwijk) tegen de Westlandse ploeg.