FOTO’S: groot feest in Nieuw-West na de overwinning van Türkiye op Oostenrijk

AMSTERDAM NIEUW-WEST – Na de overwinning van het Turkse voetbalteam tegen Oostenrijk vierden fans feest op verschillende plekken in de stad. Zo zag je op Plein ’40-’45 veel vlaggen en hoorde je claxons. Türkiye versloeg Oostenrijk met 1-2 en plaatste zich voor de kwartfinales tegen Nederland.

Turkiye-partij

Veel fans van het Turkse team verzamelden zich op Plein ’40-’45 om de overwinning te vieren. Ook de straten rond het plein waren gevuld met toeterende auto’s en versierd met vlaggen. De politie was aanwezig om het verkeer zoveel mogelijk te regelen.
Ook het getoeter, maar ook het gebrul van motoren en vuurwerk zorgden op meerdere plekken voor ongemak.

Verlaat het spel

Türkiye kwam na een minuut op voorsprong en scoorde in de tweede helft opnieuw. Bij 2-0 leek de wedstrijd tegen Oostenrijk al voorbij. Maar de Oostenrijkers kwamen terug van een 2-1 achterstand en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Dit gebeurde niet en na 90 minuten en verlengingen werden de vlaggen gehesen in Nieuw-West.

Op zaterdag 6 juli ontmoeten Turkije en Nederland elkaar om 21.00 uur in de kwartfinales in Berlijn.