Pijnlijke dubbele nederlaag softballers van Neptunus tegen Sparks – Reclame Rotterdam | De Havenloods

Pijnlijke dubbele nederlaag softballers van Neptunus tegen Sparks – Reclame Rotterdam |  De Havenloods

Algemeen
151 keer gelezen

Rotterdam – De laatste double header voor de korte zomerstop ging over de nummers 2 (Neptunus) en 3 (Sparks) van de Hoofdklasse. Schitterend weer, de nodige internationals van het Koninkrijksteam en twee zeer goede Amerikaanse spelers in de wedstrijd vormden de basis voor ideale omstandigheden voor mooie wedstrijden.

Helaas was het resultaat minder positief. Neptunus verloor beide wedstrijden: de eerste met 0-7, de tweede met 3-6, na verlenging.

De werpsters van Lizzy Kwakernaak en Amber Schisler kregen onvoldoende steun in het slagperk. De aanval van Neptunus leverde slechts vijf treffers op.

De uitslag in de tweede game was veel spannender. Het was Neptunus die een 2-0 voorsprong nam in zijn eerste slagbeurt. Dat was te danken aan back-to-back homeruns van Madi Huskey (16e in de competitie!) en Amber Schisler.

Het was echter Sparks die de 2-1 achterstand omzette in een 2-3 voorsprong in de zesde inning op een homerun van international Maxime van Dalen. In de zevende en laatste slagbeurt van de gelijke stand bracht Madi Huskey de stand in evenwicht voor Neptunus: 3-3 en dus verlenging.
Vanuit het perspectief van Neptunus was dit pech. Sparks kon zijn beste slagmensen inzetten in verlengingen; De spelers van Neptunus konden zich hier niet genoeg tegen verzetten. Hierdoor scoorde Sparks driemaal en won zo met 3-6.

(Tekst: Herman Hiemstra)