Rotterdam Rijndam renners rennen op volle snelheid tijdens de HandbikeBattle – Advertising Rotterdam | De Havenloods

Algemeen
62 keer gelezen

Rotterdam – Rijndam Racers – het handbiketeam van Rijndam Revalidatie, met 15 vestigingen in de regio Rotterdam – won de vierde prijs van de 10Mijn editie van de HandbikeBattle. Dit enthousiaste team uit Rotterdam, bestaande uit gemotiveerde en lichamelijk gehandicapte handbikers, trotseerde de uitdagende Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk en nam het op tegen andere revalidatiecentra in Nederland.

De Rijndam Racers hebben een verdiende vierde plaats behaald in het algemeen ploegenklassement van alle Nederlandse revalidatiecentra. Naast deze indrukwekkende teamprestatie vierden de renners ook individuele successen: Hidde Brugmans werd eerste in de categorie H3, Marco Molenaar werd tweede in de categorie H4, Jaklien Tans werd tweede in de individuele categorie dames en John Jongeneel tweede in de categorie heren. individuele categorie. Petra Baks behaalde de derde plaats in de categorie Ebike en kwam met een accucapaciteit van 94% over de finish, waarbij ze het grootste deel van de race op eigen kracht aflegde.

De deelnemers, gekleed in speciale t-shirts ter ere van de tiende editie, herinneren zich een succesvolle en inspirerende dag waarin ze alles gaven. Steef: “Ik heb voor mezelf bewezen dat werkelijk alles mogelijk is.”

21 kilometer met 1200 hoogtemeters

Het Rijndam Racers-team bestaat uit Rijndam-revalidatiepatiënten die worden ondersteund door Rijndam-medewerkers (vrienden). Samen legden ze de 21 kilometer lange route af met bijna 1.200 hoogtemeters en hellingen tot 11 procent. Na maanden van voorbereiding bereikte het team hun doel: de Kaunertalergletscherstrasse beklimmen.

een groene berg

Naast het Rijndamteam namen dit jaar ook 20 individuele deelnemers deel aan de competitie. Ook deze deelnemers, veelal oud-Rijndam Racers deelnemers, fietsten in de speciale Rijndam Racers trui. Dit zorgde voor een prachtig zicht.

HandfietsBattle

Jaarlijks wordt in Kaunertal (Tirol, Oostenrijk) de Handbike Battle gehouden. Hier beklimmen 130 atleten met een lichamelijke beperking de berg op een handbike met vast frame en dus met de kracht van hun armen. Teams bestaan ​​doorgaans uit mensen die nog in revalidatie zijn of deze onlangs hebben afgerond. Het doel van Rijndam Racers is om het bewustzijn over handfietsen met een dwarslaesie of amputatie te vergroten door deel te nemen aan de Handbike Battle. Meer informatie over de Rijndam Racers vindt u op de website: www.rijndamracers.nl of via Instagram, LinkedIn en Facebook.