De eerste covers beloven ADO Den Haag Vrouwen in het nieuwe seizoen

Na een eerste trainingsweek kwamen de ADO Den Haag Women’s prospects zaterdag in actie op het toernooi van PEC Zwolle Next Level Cup. De vernieuwde selectie uit Den Haag kwam net naast de hoofdprijs. De meisjes onder de 17 speelden een oefenwedstrijd gelijk met de HMSH onder de 15 jongens.

Snel betrouwbare beloftes

Met veel nieuwkomers uit de onder 17-klasse en twee outsiders (doelman Tessa van Loon van het reserveteam van Excelsior en Donna Tholel van Feyenoord) en met Lisa Guijt als nieuwe coach, keerde het spel van de reserveploeg in Zwolle al snel terug naar een goed vertrouwd gevoel. . Tegen de Amerikaanse trainingsploeg New Jersey Premier FC leidden veel balbezit en de nodige kansen niet tot een doorbraak. Ook de confrontatie met de beloften van PEC Zwolle eindigde in spektakel. In de beslissende derde groepswedstrijd tegen Excelsior boekten de Haagse ploegen uiteindelijk de overwinning. Met een ware hattrick loodste aanvaller Floor Bol haar ploeg naar de halve finales.

Om de eindstrijd te bereiken moest ADO Den Haag de concurrentie aangaan met de collega’s van SGS Essen. De Poolse jeugdinternational Siwa Kuprowska bracht haar ploeg snel op voorsprong. Beloften brachten dat voordeel niet langer in gevaar. Integendeel, met één Dubbel pakket Jasmijn Windhorst bepaalde met 3-0 de eindstand. De tegenstander in de finale was het veelbelovende team FC Utrecht. De Domstedelingen wisten Tessa van Loon vroeg in te halen. ADO Den Haag kwam daarna op voorsprong en creëerde voldoende kansen, maar de ploeg van Lisa Guijt verzuimde de gelijkmaker te maken.

Bittere druif na een geweldige prestatie onder de 17 jaar

De meisjes onder de 17 bezochten zaterdagochtend de jongens onder de 15 bij HMSH met een goed gevoel. Na uitstekend optreden van Babette van Dijk was nieuwkomer Famke de Krijger (van DSVP) dicht bij het eerste doelpunt. De bal ging naast dankzij een HMSH-speler. De thuisploeg gaf de bezoekende verdediging vervolgens het nodige werk. Toen De Krijger aan de overkant opnieuw gevaar creëerde, resulteerde een handbal in een strafschop. Diya Poedai gaf de doelman geen enkele kans: 0-1. Die voorsprong stond een klein kwartier op het scorebord. Vervolgens scoorde HMSH het tweede doelpunt uit een vrije trap: 1-1. Tijdens de rust overhandigde HMSH druiven aan de meiden van ADO Den Haag. Gesterkt gingen ze op zoek naar de overwinning. Zestien minuten na rust was De Krijger opnieuw niet meer te stoppen. Voor het oog van de doelman bezorgde hij Van Dijk de 1-2 op een presenteerblaadje. HMSH kwam weer terug toen de verdediging van ADO genereus was: 2-2. Die fout leek hersteld toen Fien Reijers het doelpunt vond. Helaas hadden noch de scheidsrechter, noch de grensrechter gezien dat de bal over de lijn was gegaan. Opnieuw wisten Reijers (iets omhoog), Van Dijk (save) en De Krijger (tegen de doelman en buiten) de welverdiende winnende treffer te scoren.

Redactioneel: Roeland Gelink

Foto’s: Niels Piay