Hockeyers winnen de laatste Pro League-wedstrijd met 1-0 van het sterkere Duitsland

Nederlandse hockeyers vieren het doelpunt van Xan de Waard

Sport

De Nederlandse hockeyers wonnen na een moeizame start hun laatste Pro League-wedstrijd tegen Duitsland met 1-0. Xan de Waard scoorde met een prachtig schot het enige doelpunt.

De ploeg, die deze Pro League-campagne domineerde en slechts één wedstrijd verloor, vertoonde vooral in Amsterdam tekenen van vermoeidheid. Tegen Duitsland, een ploeg waartegen hij precies een week geleden de eindzege in de internationale hockeycompetitie behaalde, was hij apathisch.

Hoe makkelijk de hockeyers het die zaterdag ook hadden (4-0-zege), zo was het deze keer niet. Anders. Het was Duitsland dat voor rust enkele goede kansen kreeg om op voorsprong te komen. Oranje kwam op de eigen helft onder druk te staan, maar overleefde meerdere golven Duitse aanvallen.

Het was echter het Nederlandse team dat de overwinning pakte. Bondscoach Paul van Ass dankte daarom vooral De Waard, die met een prachtig afstandsschot de 1-0 scoorde.

Freeke Moes en Sanne Koolen met de beker

Hoewel de ploeg van bondscoach Van Ass er na rust steeds beter uitzag, was het in de slotfase behoorlijk gespannen. Duitsland kreeg een strafcorner en leek de kans te hebben gemist, maar vroeg toen om een ​​videoreview.

Aanleiding was een gevaarlijke actie van Pien Sanders, die tijdens het verdedigen bijna zijn stok in de nek van een Duitse speler stak. Opnieuw kreeg Duitsland een strafcorner toegekend en opnieuw verzocht Duitsland om herziening van de videoscheidsrechter vanwege een vermeende overtreding.

Deze keer was de arbitrage het er niet mee eens. Na een controle van enkele minuten behaalde Nederland de overwinning, die zich nu kan richten op de Olympische Spelen.