FC Twente en FC Utrecht spelen gelijk in…

FC Twente en FC Utrecht speelden zaterdagmiddag gelijk in de eerste trainingswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd eindigde op 2-2 op Sportpark Slangenbeek.

Bij FC Twente stonden Jill Diekman, Sophie te Brake en nieuwe aanwinst Nikée van Dijk in de basis. Linda Helbling was bij FC Utrecht gestart voor onder meer Eshly Bakker, Lotje de Keijzer en Naomi Piqué. In Hengelo kwam FC Utrecht al in de vijftiende minuut op voorsprong dankzij Tami Groenendijk.

Regerend landskampioen FC Twente scoorde vijf minuten later de 1-1 dankzij Jaimy Ravensbergen. Na rust kwam FC Twente op voorsprong. Nieuwkomer Charlotte Hulst maakte een goede zet, waarna Kayleigh van Dooren er 2-1 van maakte. Elisha Kruize scoorde in de 83e minuut de gelijkmaker en eindigde de wedstrijd met 2-2.

Opstelling FC Twente eerste 30 minuten: Bussman, Wiefferink, Carleer, Te Brake, Oudenampsen, Bijvank, Brendel, Diekman, Vliek, Ravensbergen, Van Dijk.

Opstelling FC Twente seconden 30 minuten: Bussman (45′ Vissers), Everaerts, Van Ginkel, Oudenampsen, Te Brake, Vliek, Peddemors, Ravensbergen, Van Dooren, Hulst.

FC Twente opstelling laatste 30 minuten: Vissers, Everaerts, Van Ginkel, Fuite, Wiefferink, Bijvank, Diekman, Peddemors, Van Dijk, Van Dooren, Hulst.