Gilles Thomas en Ermitage Kalone bevestigen nu ook op de CSIO5* GP in Rotterdam

Wat een prachtige prestatie weer voor Belgisch kampioen Gilles Thomas en zijn kampioenshengst Ermitage Kalone! Na vrijdag indruk te hebben gemaakt met 2 foutloze rondes tijdens de Longines Nations League, stonden ze in de CHIO Rotterdam opnieuw in het evenement en sprong naar de top 5 van de ranglijst tijdens de CSIO5* huisarts!

Exact 50 combinaties maakten vanmiddag hun opwachting in de Nederlandse havenstad tijdens het hoogtepunt van het weekend. De Nederlandse baanbouwers Quintin Maertens en Louis Konickx hadden voor deze Grand Prix een zwaar basiscircuit voorbereid bestaande uit 14 hindernissen en maar liefst 17 sprongen, maar 15 combinaties wisten een ticket voor de barrage veilig te stellen. Onder deze 15 bevinden zich ook onze landgenoot Gilles Thomas en zijn 10-jarige voshengst Ermitage Kalone, zoon van Catoki en Kannan, met wie hij de afgelopen weken al bijzonder goed presteerde. In de barrage bevestigden Thomas en Ermitage Kalone nogmaals de uitstekende vorm van de afgelopen weken en stelden ze met een foutloze ronde in 38,24 seconden de vijfde plaats veilig.Hij plaats op de ranglijst.

Na een bijzonder spannende barrage was het de Nederlander Marc Houtzager die de overwinning pakte. Samen met haar 16-jarige topmerrie Dante (Canturano) uit Sterrehof wist zij in de barrage een tijd van 36,07 seconden neer te zetten en daarmee de overwinning in eigen land te behouden.

De Duitser Christian Kukuk wist na Houtzager de 2e plaats te pakkenHij plaats en dit met de 10-jarige merrie Just Be Gentle (Tyson). Kukuk, als één na laatste bij de start, deed nog een laatste poging om Houtzager te onttronen, maar zijn tijd van 36,55 seconden was niet genoeg. Houtzagers landgenote Harrie Smolders completeerde het GP-podium op de derde plaats.Hij plaats op de ranglijst. Hij loodste zijn 12-jarige hengst Uricas v/d Kattevennen (Uriko) veilig naar de finish in 37,42 seconden.