Huurlingen: Wålemark verzuimt kansen te benutten tegen werkgever Feyenoord

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. FR12.nl monitort uw activiteiten en geeft wekelijks een overzicht van uw prestaties. Deze week wist geen van de huurspelers van Feyenoord zich echt te onderscheiden.

Heerenveen 2-3 Feyenoord
Patrik Wålemark: Basis, 56 minuten
Patrik Wålemark, verhuurd aan SC Heerenveen, slaagde er niet in indruk te maken op zijn club Feyenoord. Eén keer kreeg hij de kans een foutje van Timon Wellenreuther af te straffen, maar vanuit een lastige hoek schoot de Zweed naast. Na 56 minuten eindigde de wedstrijd tegen zijn team voor hem.

Vitesse – Almere Stad 1-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Vitesse speelde in de finale thuis met 1-1 gelijk tegen Almere City. Binnen 20 minuten was de stand 0-1 en Hendriks oogde positioneel niet sterk. Hij herstelde zich enigszins, maar het was geen goede wedstrijd voor de centrale verdediger.

Excelsior-RKC Waalwijk 1-1
Mimeirhel Benita: Basis, 74 minuten
Lennard Hartjes: geblesseerd

Voor de tweede keer op rij startte Mimeirhel Benita voor Excelsior, en voor de tweede keer op rij deed hij dat als linksback. Hij presteerde veel beter dan een week eerder tegen AZ (4-0-nederlaag), maar moest vanwege krampen een kwartier voor tijd weg. Vanaf de bank zag hij hoe zijn teamgenoten het bij 1-0 niet konden volhouden.

FC Dordrecht – FC Eindhoven 0-0
Antef Tsoungui: Basis, 84 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Shiloh ‘t Zand: Basis, 76 minuten
Korede Osundina: Sub, 31 minuten
De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht hebben in hun promotieambities een stapje terug moeten doen. Thuis tegen FC Eindhoven werd de ploeg op een 0-0 gelijkspel gehouden. Met name Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui, die dit keer als middenvelder speelden, waren dicht bij een doelpunt, maar konden deze wedstrijd niet beslissen.

FC Groningen 4-2 De Graafschap
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Directe concurrent De Graafschap, de club van Feyenoord-huurling Thijs Jansen, kende een nog slechter weekend. Na de 0-2 nederlaag van vorige week moest Jansen dit keer zelfs vier keer vissen. De weinige goede stops die werden gemaakt waren niet genoeg om het resultaat te bereiken.

Rome 1-0 Sassuolo
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
Sassuolo dreigt nog steeds te degraderen uit de Serie A, wat zou betekenen dat Marcus Pedersen na dit seizoen terugkeert naar Feyenoord. Op het veld van AS Roma zorgde een minimale nederlaag ervoor dat de ploeg opnieuw niet uit de gevarenzone kon komen. Pedersen zelf speelde geen noemenswaardige wedstrijd.

SC Braga-Gil Vicente 2-1
Tidjany Touré: Basis, 73 minuten
Tidjany Touré was zaterdag de linkermiddenvelder in de 4-4-2 van Gil Vicente tegen SC Braga. Ondanks de 2-1 nederlaag speelde Touré een goede wedstrijd en creëerde twee goede kansen. Het was de vijfde keer op rij dat de Fransman met de rugnummer 9 van Portugal startte.

Rapid Wenen – LASK Linz 0-0
Neraysho Kasanwirjo: Sub, 11 minuten
Neraysho Kasanwirjo is dit seizoen een vaste starter voor Rapid Wien, maar liep onlangs een blessure op. Dit weekend zat hij weer in de speeldagselectie, maar speelde hij slechts 11 minuten. In die korte tijd werden er net zo weinig doelpunten gescoord als in de 80 minuten ervoor: 0-0.

Ander
Ezequiel Bullaude zat op de bank in de wedstrijd van Boca Juniors tegen Estudiantes. Deze wedstrijd werd na ongeveer 25 minuten gestaakt omdat een tegenstander een epileptische aanval kreeg.