Sassenheim herwint de eerste plaats na winst op Waterpolo Den Haag – Bollenstreek Omroep

Sassenheim – De waterpoloërs van ZV Sassenheim hebben zaterdag opnieuw de eerste plaats behaald in de tweede divisie van de vereniging. De Sassenheimers zagen koploper Njord punten verspelen en wonnen van Waterpolo Den Haag: 16-7.

De bezoekers uit Den Haag kwamen sterk naar voren en namen meteen de leiding in de poule van De Wasbeek. ZV Sassenheim wist dat Den Haag een sterke tegenstander was, want begin dit jaar eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen op 6-6. De spanning was zaterdag opnieuw aanwezig in het duel, vooral in de eerste helft. De doelpunten kwamen en gingen en uiteindelijk wist ZV Sassenheim de periode af te sluiten met een 4-3 voorsprong.

In de tweede helft verdween de spanning beetje bij beetje uit het spel. ZV Sassenheim maakte er snel 8-3 van dankzij een afstandsschot en een strafschot. De bezoekers uit Den Haag wisten opnieuw te scoren, maar in de derde periode kwamen de gastheren nog verder op voorsprong. De laatste puntenhoop voor Waterpolo Den Haag ging naar Stan Geurds, Rens Geurds en Richard Turk. In de slotperiode wist Sassenheim-doelman Gerrit Versluijs zelfs zijn doel schoon te houden, waardoor de eindstand 16-7 werd. Reden voor feest in Sassenheim, want ze staan ​​wederom bovenaan in de tweedeklassefederatie.