RVV Blijdorp scoort zeven doelpunten en verslaat Rotterdam United (video) |

Er stond nog een open score met Rotterdam United na de verloren heenwedstrijd in oktober vorig jaar. Tegelijkertijd was het voor de Blijdorper belangrijk om te herstellen van het tegenvallende resultaat van de week ervoor.

De start van de derde helft verliep zeer voortvarend, want in de eerste tien minuten stond het al 2-0. Het eerste doelpunt was prachtig toen een goede voorzet van Djraimo Grootfaam overtuigend werd gevolleerd door Chávez Noël Chobin. Een paar minuten later was het Raúl Kertodikromo die een slimme pass naar Mitchel Kroos stuurde, die vervolgens in de 1v1 de doelman versloeg.

Tot dan toe hadden de gasten niet veel te zeggen. Nadat Chávez Noël Chobin in de 15e minuut de stand op 3-0 maakte; Doordat de Rotterdam United-doelman moeite had met het verwerken van een gevaarlijke voorzet van Djraimo Grootfaam leek de wedstrijd voorbij.

Het was echter Rotterdam United dat in de 30e minuut iets deed: de bezoekers profiteerden uitstekend van een overgangsmoment, toen de ingevallen rechtsback uit de verdediging wist te ontsnappen en na een fraaie schijnbeweging de vergrendelde paal raakte. bij middenvelder. kans die u niet mag missen; 3-1.

Vijf minuten later was het Berkay Cepe die Djraimo Grootfaam alleen naar de doelman stuurde, maar de doelman won de onderlinge wedstrijd. In de 39e minuut was het opnieuw de vleugelspeler, die al van kant was gewisseld, die het meest intelligent was in het onderlinge duel op de rand van 16 meter, Berkay Cepe schopte de schijnbeweging en haakte zijn been, waardoor de scheidsrechter het strafpunt signaleerde ; De penalty was heel gemakkelijk voor de aanvoerder van de gasten; 3-2. In de blessuretijd van de eerste helft was het Berkay Cepe die Loris Soares Gomes een prachtige kans bood om de voorsprong uit te breiden; De spits koos voor een hard en goed geplaatst schot, dat naast het doel belandde, terwijl Mitchel Kroos geheel vrij voor het doel stond.

Ook na de pauze zette het herstel van de bezoekers zich voort; De zwakke defensieve prestatie werd uiteindelijk duidelijk afgestraft; Er volgde een prachtige voorzet vanaf rechts, die de buitenspeler, die al aan de twee voorgaande doelpunten had meegewerkt, perfect kopte.

Na 3-3 wist RVV Blijdorp de bal te heroveren en het was maar goed dat het voor één keer goed ging, want met een gevaarlijke diepe voorzet van Raúl Kertodikromo in de 70e minuut, bedoeld voor invaller Judason Silië, kopte hij over zijn Rotterdamse doelman heen. United’s laatste man; 4-3. De beslissing werd genomen in de 80e minuut, toen Judason Silië, Loris Soares Gomes vond; De spits twijfelde geen moment en schoot de bal in de korte hoek. In de 85e minuut kwam Versly Sanches Fernandes goed op gang; Zijn actie in het gebied was succesvol en de daaropvolgende voorzet belandde voor de voeten van Chávez Noël Chobin via een bezoekende verdediger, die zijn hattrick compleet maakte door de bal prachtig op het kruispunt te lanceren; 6-3.

In blessuretijd werd een hoekschop van Versly Sanches Fernandes afgemaakt door Joram van Rijn en kon Loris Soares Gomes de tweede van de middag scoren; 7-3. Het was een primeur voor zwarten en blanken; Dat wil zeggen: maar liefst zeven keer scoren in je eigen veld! Naast de vele doelpunten was er gedurende een groot deel van de wedstrijd ook goed voetbal. Ook was het goed om te zien dat het team ondanks de teleurstellingen bleef geloven en vechten voor een goed resultaat.

Na deze overwinning wacht ons een zeer lastige uitwedstrijd tegen de Egelantier Boys. Vorig seizoen wonnen ze daar ternauwernood; De Blijdorpers zullen er alles aan doen om ook daar een triple te scoren.

RVV Blijdorp: Juan Driesse, Berkay Cepe (60. Vincent Wientjens), Joram van Rijn, Shayron Anastatia, Floris Fokma (45. Versly Sanches Fernandes), Raúl Kertodikromo, Aleksa Zivlak (75. Richel Nicia), Mitchel Kroos (60. Mohamed Ahanssas), Djraimo Grootfaam (60. Judason Silië), Loris Soares Gomes, Chávez Noël Chobin