Invaller Bergwijn spaart een punt voor Ajax bij Sparta Rotterdam

Steven Bergwijn hielp Ajax aan een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-2). De aanvoerder, hersteld van een hamstringblessure, scoorde in de 88e minuut het tweede doelpunt van zijn ploeg.

Bergwijn stond ruim vijf weken aan de kant. Hij speelde ruim een ​​half uur in Rotterdam. Ajax overwon een 2-0-achterstand tegen Sparta. Arno Verschueren scoorde twee doelpunten voor de thuisploeg. Invaller Chuba Akpom scoorde het eerste doelpunt van Ajax (2-1).

Ajax blijft nummer 5 in de Eredivisie, 2 punten voorsprong op NEC. De club kreeg dit seizoen al een recordaantal van 72 doelpunten tegen in alle competities. De Amsterdammers spelen nog acht keer in de Eredivisie en moeten mogelijk ook meedoen aan de play-offs van het EK voetbal.

Brian Brobbey raakte geblesseerd bij Ajax. De kans dat hij in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Schotland en Duitsland voor het Nederlands elftal zal spelen, lijkt klein. Ajax sloot het duel met tien man af, na een rode kaart van Ahmetcan Kaplan in blessuretijd.