FC Utrecht haalt NEC uit de roze wolk en gaat richting de play-offs – Voetbal International

FC Utrecht heeft een einde gemaakt aan de winning streak van NEC. De Nijmeegse ploeg won vier keer op rij, maar verloor nipt in de Galgenwaard. Een waar doelpunt van Sam Lammers maakte uiteindelijk het verschil.

De eerste helft tussen NEC en Utrecht was niet heel spannend. Het eerste wapenfeit kwam een ​​half uur later vanuit Nijmegen. Calvin Verdonk stelde Vasilios Barkas op de proef met een prima vrije trap, maar de Utrechtse doelman hield met een knappe redding de bal uit zijn doel. Dat kan de partij goed gebruiken. NEC creëerde kort daarna opnieuw een goede kans. Sontje Hansen zette Koki Ogawa na een goede dribbel in stelling, maar de Japanse spits wist de bal van richting te veranderen.

Utrecht kwam lang na rust uit de kleedkamer en kreeg meteen twee grote kansen. Uiteindelijk bracht Lammers de thuisploeg na ruim een ​​uur op voorsprong. Souffian El Karouani stuurde een goede voorzet naar de tweede paal en Lammers schoof de bal eenvoudig weg. Het was pas Lammers’ derde doelpunt in de Eredivisie in een Utrechts shirt.

Ook Domstedelingen kreeg uitstekende kansen om de voorsprong te verdubbelen. Victor Jensen was twee keer dichtbij de 2-0. Ook Lammers kreeg een grote kans op zijn tweede doelpunt van de middag, maar de spits schoot naast. Deze mislukkingen zouden geen enkele invloed meer hebben op het eindresultaat. NEC kon niet meer winnen van Barkas en viel in Utrecht. Door de overwinning komt de ploeg van Ron Jans op de achtste plaats in de Eredivisie, een plek die hen recht geeft op de play-offs voor het EK voetbal.