FC Utrecht doorbreekt NEC winning streak met overwinning op Galgenwaard

UTRECHT – FC Utrecht heeft de winning streak van NEC doorbroken. In Utrecht werd het 1-0. De Nijmegenaren zaten in een goede fase en wonnen vier keer op rij. Ook zij staan ​​in de bekerfinale. Maar tegen FC Utrecht kwam de ploeg van Rogier Meijer tekort.

Het was vooral in de eerste helft een rustig duel bij Galgenwaard. Er waren weinig kansen te zien. NEC-verdediger Calvin Verdonk was dicht bij het nemen van een vrije trap, maar doelman Vasilis Barkas redde knap.

In de tweede helft ontspande het spel zich wat en scoorde FC Utrecht het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Sam Lammers scoorde 1-0, op aangeven van Souffian El Karouani. De aanvaller rondde af na een fraaie aanval. NEC was vlak voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Sylla Sow kwam in botsing met Barkas.

Toename

Sinds de komst van coach Ron Jans klimt Utrecht gestaag omhoog. Domstedelingen bevonden zich aan het begin van het seizoen in de degradatiezone, maar bevinden zich nu in een play-offplaats in het Europese voetbal.

Dankzij de vierde thuiszege op rij staat Utrecht nu op de achtste plaats in de Eredivisie met 36 punten. NEC heeft nog 3 punten en staat op de zesde plaats.