DUNO wint nipt de fruitdistrictsderby tegen ODB

DUNO won zaterdag 16 maart de Vruchtenbuurtderby tegen ODB. De stand was 2-1 tegen Haagsche Dynamiek. Mo Simsek (1-0) en Tim van Zweden (2-1) waren de veelgeprezen doelpuntenmakers voor de ploeg van coach Kenneth Lamens. Een mooie overwinning op een goed moment, nu het de vierde C-klasse is; Het is goed om te zien dat er zoveel DUNO-leden op het veld stonden.

Een zwaarbevochten overwinning op Ons Doel Bereikt, dat beetje bij beetje met één man minder verder moest. Scheidsrechter Mike van Dam controleerde de wedstrijd uitstekend.

In Haaglanden voetbalWe leiden het volgende af:
DUNO en ODB zijn buren maar ook rivalen en de dag van de Vruchtenbuurtderby is eindelijk aangebroken. De derby trok veel volk en ook het goede weer hielp mee. Kort na het startschot begon DUNO alle druk uit te oefenen op de ODB-verdediging. ODB had daar zichtbaar moeite mee, maar kwam er goed uit doordat DUNO tweemaal scoorde, maar bij beide gelegenheden reageerde de scheidsrechter op het vlagsignaal van zijn ODB-assistent. Tot ongenoegen van de thuisploeg.

ODB probeerde iets terug te halen, maar DUNO wilde heel graag scoren. Mo Simsek slaagde erin en bezorgde de gastheren de voorsprong: 1-0. ODB zette nu meer druk op DUNO en Desley Zwiers maakte gelijk voor ODB: 1-1. Beide ploegen gingen met dezelfde score de kleedkamer in. In de tweede helft begon DUNO opnieuw op rechts aan de wedstrijd en ontstonden er diverse kansen die benut of afgewend werden.

ODB kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart en de wedstrijd werd kort stilgelegd. ODB moest vervolgens met tien man verder, maar zocht toch nog een voorsprong. DUNO wilde profiteren van het lage aantal ODB en zocht naar een aanval. Tijdens één van die aanvallen gaf Siwan Keles de bal door aan Tim van Zweden, die de bal op doel schoot. De ODB-doelman arriveerde laat en DUNO kwam op voorsprong: 2-1. ODB voerde enkele wissels door, maar het mocht niet baten. DUNO mag uitgeroepen worden tot winnaar van deze fruitdistrictsderby, die de jonge scheidsrechter de goede kant op stuurde.