De wedstrijd tussen SC Susteren en Mierlo Hout eindigt besluiteloos

Op het zonnige Sportpark Suëstra stond zondagmiddag de belangrijkste wedstrijd tussen de nummers twee en drie van het klassement op het programma. De verwachtingen waren voor beide ploegen hooggespannen, zowel Sportclub Susteren als Mierlo-Hout hadden de vorige wedstrijd gewonnen en beide ploegen stonden aan de leiding. Zo ver kwam het niet, want het gelijkspel in deze wedstrijd van de eerste categorie en de overwinning van de competitie blijven de spanning in de 1e klasse F doen afnemen.

De wedstrijd tussen SC Susteren en Mierlo Hout eindigt besluiteloosHet was Susteren die fel aan de wedstrijd begon en meteen druk probeerde uit te oefenen op de gasten. Nadat Susteren in de beginfase van de wedstrijd een goede kans krijgt om het eerste doelpunt te scoren, maar ziet dat de weddenschap vlak voor het doelpunt van Mierlo-Hout op de basislijn verdwijnt, is het Mierlo-Hout die raak schiet en vanuit het niets een 0 krijgt. -1 tip. Het is spits Milan van Loon die in zijn debuutwedstrijd op miraculeuze wijze de score opent, met een voorzet achter de verbijsterde doelman van Susteren.

Sportclub Susteren blijft de aanval zoeken zonder meteen een gevaar te worden voor het doel van Milan Lebens, Mierlo-Hout geeft de bal aan Susteren en blijft op het lastige speelveld liggen wachten op de tegenaanval.

Vlak voor rust was het opnieuw dezelfde van Loon die net buiten de plaatselijke zestien meter balbezit nam, zich goed losmaakte en vervolgens goed afrondde en de stand op 0-2 maakte. Gezien de toenmalige kansen een zeer terecht resultaat. Nadat doelman Lebens vlak voor rust voorkwam dat Susteren de gelijkmaker scoorde, was het de tegenaanval van Mierlo-Hout die de wedstrijd voorgoed had kunnen beëindigen. Een voorzet vanaf rechts volstaat om te koppen, maar nu is het van Loon zelf die de bal mist en de kans niet benut.

Het is echter Sportclub Susteren dat voor rust de gelijkmaker scoort: een ogenschijnlijk onschuldig afstandsschot vanaf 20 meter stuitert heel vreemd op het arme Susteren-veld, waardoor de goede doelman Lebens kansloos blijft en de bal in het doel ziet verdwijnen. .

In de tweede helft wordt er steeds minder goed gevoetbald, beide ploegen vechten voor elke bal en elke meter. Het is Susteren die op zoek gaat naar het gelijkspel en Mierlo-Hout die de voorsprong probeert te verdedigen. In de 58e minuut is het de thuisploeg die de gelijkmaker scoort, een lange bal van achteren wordt slecht verwerkt door de verdediging van Mierlo-Hout en de linkeraanvaller van Susteren profiteert direct van de hem geboden kans en schiet de 2-2 tegen de touwen .

Uiteindelijk is het Mierlo-Hout die zich in de tweede wedstrijdhelft gelukkiger mag prijzen, met als eindresultaat een gelijkspel. De thuisploeg krijgt in het restant van de wedstrijd nog twee grote kansen, die worden afgeweerd door doelman Lebens van Mierlo-Hout.

De eindstand van 2-2 is een mooie weerspiegeling van de hele wedstrijd en met dit resultaat blijven beide teams strijden voor de titel. Volgende week wacht Mierlo-Hout opnieuw een zware rivaal, De Ster de Stein gaat op bezoek bij Mierlo-Hout en als de Helmonders willen blijven strijden om de titel zal die wedstrijd omgezet moeten worden in 3 punten.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust auteursrecht.