Waarom SCHC volgens Winter meer op Max Verstappen zou moeten lijken

Moet Mette Winter zaterdagavond gefeliciteerd worden met het punt (2-2) tegen Amsterdam? Hmm, ze weet het niet zeker. SCHC kwam opnieuw op achterstand, maar net als donderdag tegen HGC knokte Stichtsche zich in de slotminuten terug.

Met nog twee minuten en 48 seconden te gaan, legt aanvaller Pien Dicke, met de stand op 2-1, de bal met rechts in de cirkel voor de voeten van Gabrielle Mosch. De Amsterdamse verdediger gaat liggen, maar het oordeel is duidelijk. Strafcorner voor SCHC. Al de achtste van de wedstrijd.

De aanduiding is stevig, de aanslag precies. De zet van Yibbi Jansen is krachtig, maar doelman Anne Veenendaal weet ternauwernood met haar rechtervoet af te ronden. De bal stuitert richting seingever Mette Winter. De aanvaller haalt haar stick weg en schiet perfect de gelijke stand (2-2) in de korte hoek. Niemand aan de Amsterdamse kant kon er iets aan doen.

Houdini-act

SCHC zag er zaterdagavond soms gedoemd uit. Maar in het laatste kwart verdedigden ze zich mede dankzij de kaarten van Amsterdam goed. Net zoals ze donderdagavond deden tegen rechtsback HGC. Ook SCHC kwam op achterstand en de ploeg van Lucas Judge wist in de laatste zeven minuten zelfs niet alleen de gelijkmaker, maar ook de winnende treffer te scoren (2-1).

Mette Winter duelleert met Anne Veenendaal en Gabrielle Mosch. Foto: Bart Scheulderman

Een daadwerkelijke tweede act van Houdini deze week bleef uit. Dit keer wist SCHC slechts de helft te ontsnappen. ‘Ik denk dat het een van onze sterke punten aan het worden is. “Dat is terugvechten”, zegt Winter later op het hoofdkantoor van de Amsterdamse club. “Maar we moeten toch niet in zo’n situatie terechtkomen. Ik sta liever met 3-0 voor bij de rust”, zegt hij.

Max Verstappen

“Dat is zo saai”, vervolgt hij. “Een beetje zoals Max Verstappen. Gewoon voorop staan ​​met een voorsprong van bijna twintig seconden. Ofwel zo’n twintig punten.

Ze vierde het gelijkspel even alsof ze zelf een Grand Prix had gewonnen. “Ik zag de bal daar”, blikt hij terug. “En ik dacht maar één ding”, vervolgt hij. “Die bal moet erin.” Dat lukte en SCHC vierde het uitbundig. Maar niet zozeer. Want de ploeg van Bilthoven hongerde naar meer. En masse renden ze terug naar de middenlijn. Opnieuw op zoek naar die late gelijkmaker.

Het viel niet. Ga terug naar de beginvraag. Want met één punt is ze eigenlijk al blij. Vindt ze dat goed? Ja, hij kwam naar Wagener om te winnen. Maar ze is vooral blij met zijn vechtlust. Volgens haar zit de duivel in de details. En zijn team heeft het bijna onder controle.

Mette Winter. Foto: Bart Scheulderman

“We hebben echt heel veel vertrouwen de komende weken”, vervolgt hij. De grote wedstrijden gebeuren. SCHC speelt komende donderdag eerst de halve finale van de Gold Cup tegen Den Bosch en staat, als beide ploegen voorbij de eerste ronde komen, in het paasweekend in de EHL tegenover Amsterdam. “Daarom hebben we vandaag iets anders geprobeerd”, maar hij zegt niet wat het is. Ze houdt haar kaken op elkaar geklemd. ‘Wat dat was moeten ze zelf uit de beelden halen. “Ik ga ze niet wijzer maken”, zegt de aanvaller.

Laten we teruggaan naar Max Verstappen. Hij heeft nu drie wereldtitels op zijn naam staan. En SCHC? Voorlopig moet hij het doen met de Gold Cup van vorig jaar en de indoortitel van afgelopen winter. De doelpuntenmaker begint over het proces te praten. Moge alles voor uw team verlopen zoals gepland. Ze belooft dat haar team er zal zijn als dat nodig is. ‘Eigenlijk zouden we er nu moeten zijn. Maar de komende weken zal het nog beter worden. Ik verzeker.’