O21 Divisie 2: ADO Den Haag O21 verslaat Vitesse O21 met ruime marge

Het heeft even geduurd, na de laatste zege op 15 januari 2019 won ADO Den Haag O21 opnieuw van Vitesse O21. Destijds won ADO O21 ook met 3-0, maar het was een oefenwedstrijd.

Tekst: Glenn Duijzer | Foto’s: Frans Leermakers

De afgelopen jaren waren de wedstrijden tussen ADO Den Haag O21 en Vitesse O21 uitsluitend vriendschappelijke wedstrijden en werden deze altijd in Papendal gespeeld. De resultaten waren niet al te best met twee gelijke spelen (1-1 en 2-2) en twee nederlagen (7-0 en 3-1). Eindelijk was het tijd voor de finaleronde, waar in Den Haag meteen de punten verrekend werden. De psychologische strijd begon al voor de wedstrijd toen bleek dat Vitesse alleen het thuistenue had meegebracht en niet het uittenue. Of was het domheid van de materiële mens van Arnhem? Aangezien Theo Janssen de coach is van Vitesse O21 gaan we uit van het eerste. ADO Den Haag had geen andere keus dan deze wedstrijd te aanvaarden en speelde deze wedstrijd thuis in het uitshirt.

ADO Den Haag O21 was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar de bezoekers bleken een taaie en rigide ploeg. Hij speelde vaak met een verdediging en middenveld dicht bij elkaar, waardoor het leek alsof er acht verdedigers op het veld stonden. De tactiek was gebaseerd op een snelle wissel, maar dat lukte deze wedstrijd niet. De eerste kans ging echter naar de bezoekers, na een matige achterwaartse actie die eindigde voor de voeten van Michael Folabi Dokunmu. Doelman Thijmen de Koning wist de bal laag af te werken voor een corner.

Overwicht

Ondanks hun dominantie wisten de geelgroenen geen kansen te creëren. Fraaie actie van Indonesisch international Rafael Struick na ruim een ​​uur verdween de bal in de korte hoek van het Arnhemse doel: 1-0. Een paar minuten later pakte Maikey Houwaart de bal plotseling van buiten het strafschopgebied. Doelman Sil Mulder wist het tweede doelpunt te voorkomen. Op drie gele kaarten na gebeurde er verder niets in de eerste helft. Ronald Boakye (ADO Den Haag O21), Marcus Steffen en Jordi Altena (beiden Vitesse O21) waren de ontvangers van de gele kaarten.

Tijdens de pauze voerde ADO Den Haag-coach Ervin Lee twee wijzigingen door. Ronald Boakye en Issac Dijkhuizen bleven in de kleedkamer, hun vervangers waren Nigel Owusu en Elijah Velland. Binnen vijf minuten leverde een goede actie Niels Noordhoek bijna het tweede doelpunt op. Zijn voorzet ging via Struick naar Finn de Bruin, die zijn schot naast de paal zag eindigen. Een paar minuten later was het eindelijk zover en Noordhoek knalde de bal na een voorzet van Velland tegen de touwen: 2-0. Of het nu om een ​​doelpunt ging of niet, de Haagse verdediger leek hierna overal te zijn. Of Noordhoek een aanslag in Arnhem onderschepte of een aanslag in Den Haag organiseerde.

Alleen

Na een voorzet van Noordhoek kopte Sacha Komljenovic de bal net naast het doel. Vlak voor de Haagse wijk maakte Struick een goede actie die Velland in stelling bracht. Het schot van de linkeraanvaller ging echter over het doel van Vitesse. Een fraaie solo van De Bruin, die enigszins gedwongen alleen verder moest, belandde enkele minuten voor tijd op de paal. In blessuretijd werd het schot van Kaj van Houwelingen geblokt en kwam Noordhoek iets sneller bij de bal dan verdediger Xiamaro Thenu en scoorde zijn tweede doelpunt, waarmee ADO Den Haag alle drie de punten bezorgde.

De spelers van het nationale elftal die in ADO O21 zouden spelen lieten hun aanwezigheid duidelijk merken. Gylermo Siereveld leidde zijn verdediging vanaf de achterkant, Finn de Bruin domineerde op het middenveld, Sacha Komljenovic werkte zoals gewoonlijk en Maikey Houwaart was aanwezig in de aanval, maar zijn harde werk werd niet beloond met een doelpunt.

Strijd om het Zuiderpark

Aanstaande maandag om 14.00 uur wordt op Sportpark De Aftrap een oefenwedstrijd gespeeld tussen ADO Den Haag O18 en ADO Den Haag O21. Beide ploegen wisten zaterdag hun thuiswedstrijd te winnen. De ploeg van coach Frans Danen versloeg koploper PEC Zwolle O18 met 3-1.