Directe promotie is verder uit zicht na 3-1 nederlaag tegen Telstar

ADO Den Haag kende een zeer lastige avond in Velsen-Zuid. De ploeg van Darije Kalezic stond bij rust al op achterstand en kon in de tweede helft niet meer terugkomen. ADO Den Haag verloor de wedstrijd tegen SC Telstar met 3-1 en directe promotie is dus uit zicht.

Na de beslissende wedstrijd tegen FC Dordrecht was het vrijdagmiddag 15 maart tijd voor het treffen met de ploeg uit Velsen-Zuid. In Stadion 711 waren er drie wijzigingen in de aftrap ten opzichte van de vorige wedstrijd. Asante, Van der Sande en Van Hintum keerden terug naar de basiself. Dit brengt laatstgenoemde op 500 (!) officiële wedstrijden in het betaald voetbal. Niet alleen voor Van Hintum was het een bijzondere avond, maar Derijck kon ook een nieuw jubileum op zijn naam schrijven. De centrale verdediger speelde zijn 150ste Officiële wedstrijd ten dienste van Den Haag.

lr240315ab15000

De wedstrijd kende een nogal saaie beginfase. In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel, al had de bezoekende ploeg wel een voorsprong. De White Lions wachtten rustig af en keken uit naar kansen voor een tegenaanval. Het wachten werd beloond, want de eerste echte kans op een tegenaanval was meteen een succes. Gravenberch kon van dichtbij een voorzet van El Kachati ontvangen: 1-0.

Ondertussen tikte de tijd nog steeds door op het scorebord, maar er gebeurde nog steeds weinig. Vooral ADO Den Haag speelde de bal geduldig, maar kon geen echte kansen creëren. Pas na een halfuur spelen werd de bezoekende ploeg voor het eerst echt gevaarlijk, nadat Ché met een op maat gemaakte voorzet Veerman bereikte. De spits zag hoe de lat zijn doelpunt voor Den Haag hinderde. De tweede doelpoging van de bezoekers kwam wederom van Veerman, dit keer was het Koeman jr. die de spits van een doelpunt voorkwam. Ondertussen moest Gravenberch geblesseerd het veld verlaten en profiteerde ADO Den Haag van het gebrek aan man. Uit een voorzet van Van Mieghem kon Van der Sande de bal voor doelman Koeman jr. binnenschuiven: 1-1. Lang kon ADO Den Haag er niet van genieten, want balverlies midden in het veld werd streng afgestraft door de net binnengekomen Kaandorp. Met man en bal schoof hij de bal ook in Den Haag over de doellijn. Hierdoor moest ADO Den Haag vlak voor rust nog een doelpunt tegenhouden.

lr240315ab22578

Voor ADO Den Haag was er dus werk aan de winkel in de tweede helft. Vooral toen El Kachati nog geen twee minuten in de wedstrijd de bal vanuit een centrum verzamelde en Marsman kansloos liet. Plotseling stonden de bezoekers met 3-1 achter. Coach Darije Kalezic greep aan het begin van de tweede helft in en voerde maar liefst drie wissels door; Van Wolfgang, Esajas en Absalem kregen de lastige taak om ADO Den Haag weer in de wedstrijd te krijgen. Veerman kwam weer dichtbij toen zijn schot van richting werd veranderd en op de lat belandde.

lr240315ab16747

Als ADO Den Haag in ieder geval nog één punt uit het vuur wilde halen, moesten ze nu iets forceren. Daarom stuurde Kalezic een extra aanvaller het veld op; Houwaart mocht in de laatste tien minuten van de wedstrijd de aanvalslinie versterken, maar de bezoekers slaagden er niet in de belangrijke gelijkmaker te scoren, waardoor ADO Den Haag met 3-1 verloor van Telstar.

Kenmerken
SC Telstar – ADO Den Haag 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 14. Gravenberch 1-0, 37. Van der Sande 1-1, 42. Kaandorp 2-1, 47. Kachati 3-1

Scheidsrechter: Ruperti

Telstar SC-configuratie: Koeman Jr., Kruver, Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier; Van de Loo, Plat, El Kachati (68. Van den Heerink), Gravenberch (37. Kaandorp), Seedorf (68. Tahiri)

ADO Den Haag Programmering: Mars; Ché, Asante (56.Absalem), Derijck, Van Hintum (80. Houwaart); Surmeli © (56. Esajas), Vlak, Van der Sande (56. Van Wolfgang); Van Mieghem, Veerman, Schalk (67. Sellouki)