ADO Den Haag ‘bezwijkt’ onder druk, nederlaag in Velsen tegen Telstar

Na twee lotingen op rij (Roda JC en FC Dordrecht) bezochten de Haagse bewoners vrijdagavond nummer 18 KKD Telstar. In september vorig jaar werd ADO thuis op een 1-1 gelijkspel gehouden tegen de club uit Velsen-Zuid. Mike Snoei was nog hoofdtrainer van Noord-Nederland, maar is inmiddels vervangen door zijn assistenten.

Te veel druk voor ADO

De ploeg van Kalezić was duidelijk niet in vorm. Na hun ADO kwamen de Hagenaars binnen een kwartier weer op achterstand. Na een steekpass op Youssef El Kachati kon de aanvaller van Telstar de bal ongehinderd doorgeven, waarna Danzell Gravenberch de 1 – 0 scoorde.

ADO-mogelijkheden

De bezoekers kregen na een half uur de eerste mogelijkheid. Justin Che lanceerde een hoge voorzet die Henk Veerman vervolgens richting doel kopte, maar doelman Ronald Koeman jr. sloeg de bal over het doel en over de lat. De gelijkmaker viel zeven minuten later. Jort van der Sande (terug in de basiself) reageerde aandachtig op een assist van Daryl van Mieghem en schoot de bal met zijn schoenzool in het lokale doel: 1 – 1.

Telstar neemt opnieuw de leiding

Net als het eerste doelpunt van de ploeg van Velsen passeerde Alex Plat de bal laag vanaf de rechterkant. Mees Kaandorp, die de geblesseerde Gravenberch verving, reageerde sneller dan Che en doelman Nick Marsman en zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1.

Kort na de pauze opnieuw een daling

De tweede helft, zonder wissels van beide teams, was amper twee minuten bezig toen de lokale bevolking opnieuw scoorde. Een voorzet (opnieuw vanaf rechts!) en zonder druk op de bal ging over Timothy Derijck heen en Youssef El Kachati kon eenvoudig de 3-1 scoren.

Vervangingen

Na tien minuten kwam Kalezić tussenbeide, verwijderde zijn aanvoerder Sürmeli en de geblesseerde van der Sande en bracht Jerry van Wolfgang en Silvinho Esajas in de ploeg. Ondanks de dominantie van het veld leverde dit weinig resultaat op. Veerman had zeker pech toen hij zag dat zijn schot van richting werd veranderd door een speler van Telstar en vervolgens in de kruising belandde.

Haagse buurt

De bezoekers probeerden nog iets te forceren, maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden bleef het uit.

Conclusie

De stress lijkt zich te hebben meester gemaakt van de Hagenaars, die slechts één van de laatste zes wedstrijden (Jong Ajax 2 – 1) wisten te winnen.

Bevoegdheid

Koploper Willem II deed zijn plicht door FC Den Bosch te verslaan en FC Groningen was thuis te sterk voor De Graafschap. De andere concurrent in de strijd om de tweede promotieplaats, Roda JC, komt pas zondag in actie bij MVV Maastricht.

Gezakt naar de 4e plaats

ADO is inmiddels gezakt naar de vierde plaats in het klassement. Op vrijdag 29 maart gaat FC Groningen op bezoek in het Bingoalstadion en zullen de Hagenaars drie punten moeten bijtellen om in aanmerking te komen voor directe promotie.

Kenmerken

SC Telstar – ADO Den Haag : 3 – 1 (2 – 1)

Scoreverloop: min. 14 1 – 0 Gravenberch, min. 37 1 – 1 vdSande, min. 42 2 – 1 Kaandorp, min. 47 3 – 1 El Kachati

Gele kaart : tegen Hintum (ADO Den Haag),

Scheidsrechter : Ruperti Klei

Openbaar : 2.863

Telstar-configuratie: Koeman, Kruier, Apau, Oude Kotte, Seedorf (68Tahiri), Turfkruier, El Kachati (68/vdHeerik), Koswal, Plat, vdLoo, Gravenberch(37/Kaandorp)

ADO Den Haag Programmering: Marsman, Asante (55/Absalem), v.Hintum (80/Houwaart), Che, Sürmeli (56/Esajas), Vlak, Derijck, vdSande(56/v.Wolfgang), v.Mieghem, Schalk (68/Sellouki) , Veerman

Redactioneel: Rob Blankenstein

Foto’s: ADOFans.nl