Ajax werd in Europa uitgeschakeld door Aston Villa na een schokkende nederlaag

Net als in de eerste helft hing het tweede doelpunt van Aston Villa in de lucht. Jhon Durán creëerde in een paar minuten tijd twee grote kansen. Zijn eerste actie werd afgevlagd wegens buitenspel en Ramaj bereikte de bal als eerste met zijn tweede poging. De VAR beoordeelde het moment kort, maar zag geen strafschop. Dankzij een droge slide van Leon Bailey kreeg Ajax de volgende klap en leek uitschakeling heel dichtbij (2-0). Dat negatieve gevoel werd vijf minuten later bevestigd.

Sivert Mannsverk kreeg voor rust al een gele kaart en kreeg na vasthouden zijn tweede kaart. Verrassend genoeg was het al de derde rode kaart op rij voor Ajax in een Europese wedstrijd. Josip Sutalo werd in Noorwegen uit het veld gestuurd tegen Bodø/Glimt en Gooijer in de heenwedstrijd. Durán wreef vervolgens nog meer zout in de wonden door in stijl de 3-0 te scoren. Diaby herhaalde dat kunstje nog eens in de slotfase (4-0).

Door de brute nederlaag van Ajax kan de aandacht zich weer op de competitie richten. Sparta is komende zondagmiddag (16.45 uur) de volgende tegenstander op Het Kasteel. Uiteraard kun je de wedstrijd live volgen tijdens onze radio-uitzending op NH Radio.

Ajax-opstelling: Ramaj; Rensch (Tahirovic/78), Sutalo (Gaaei/68), Kaplan (Akpom/39), Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey