Zaalvoetbal: FC Westland te sterk voor Rotterdams zaalvoetbal

Afgelopen vrijdag stonden de zaalvoetballers van FC Westland tegenover Futsal Rotterdam in de topsporthal van Rotterdam. Terwijl FC Westland nog op zoek is naar het kampioenschap, zit de ploeg van Maasstad in de onderbouw van de 1e divisie B. De krachtenverhoudingen waren echter vooral in de eerste helft niet heel anders. Na een 1-2 stand bij rust maakten de Westlanders in de tweede helft het karwei af en wonnen overtuigend met 3-8.

Tekst: Peter Botman

Futsal Rotterdam begon sterker aan de wedstrijd, maar stuitte op meerdere problemen met de sterke doelman Barry Botman, die na negen minuten uit de rebound uiteindelijk geen verdediging meer had en de stand op 1-0 bracht. FC Westland wist deze achterstand binnen één minuut om te buigen naar een 1-2-voorsprong. Eerst was het de uitmuntende debutant Sinan Keskin, bijgestaan ​​door Yassin Irzi, daarna waren de rollen omgedraaid en kreeg Irzi gelijk.

Initiatief

Na de pauze nam het team het over James Dhanai (foto) Meer initiatief en het was efficiënter voor de Rotterdamse doelstelling. FC Westland wist de eindstand op 3-8 te brengen en trakteerde het publiek vooral op prachtige zaalvoetbalaanvallen. Voormalig Quick-, Jong Ajax- en Jong FC Utrecht-speler Sinan Keskin maakte zijn debuut en scoorde drie doelpunten voor FC Westland. Nabil Hadui en Anouar Attal Haoui scoorden twee doelpunten, Yassin Irzi en Mo Maatoug completeerden de acht met één doelpunt.

Aanstaande vrijdag 15 maart speelt FC Westland weer thuis in Sporthal Hoge Veld. De ploeg uit Bristol uit Bergen op Zoom is om 21.30 uur de tegenstander.