Vrouwen FC Twente winnen hoofdwedstrijd tegen PSV, Ajax verslaat Utrecht

VoetbalGewijzigd

FC Twente-vrouwen winnen de grootste wedstrijd tegen PSV

FC Twente won de hoofdwedstrijd tegen PSV (3-1) in de Dames Eredivisie. De koploper uit Enschede behoudt daarmee een voorsprong van zes punten op Ajax op de tweede plaats, dat FC Utrecht met 2-0 versloeg.

Dat Ajax slechts twee keer scoorde was bescheiden voor de ploeg die het meeste scoort in de Nederlandse competitie: 50 doelpunten in 17 wedstrijden. Vooral tegen Utrecht, dat dit seizoen na Excelsior en Telstar de meeste doelpunten tegen kreeg.

Ajax-vrouwen verslaan FC Utrecht in de Eredivisie

Na ongeveer een uur spelen zag Nadine Noordam de bal ineens voor haar voeten vallen en kon hem eenvoudig in de hoek slaan. Lotte Keukelaar, de 18-jarige rechtsbuiten van Ajax, speelde met een prachtige dribbel over de vleugel een belangrijke rol bij het doelpunt.

Utrecht, dat dapper verdedigde tegen Ajax, probeerde in het resterende halfuur nog iets te doen, maar kreeg behalve een poging van Eshley Bakker geen grote kansen.

Een minuut na de 1-0 verscheen Bakker, die de afgelopen vijf jaar voor Ajax speelde, voor het doel van doelman Regina van Eijk, maar zijn poging werd met een snelle reflex gestopt.

Pas in de blessuretijd stond Ajax-aanvaller Romée Leuchter alleen voor de doelman en eindigde koel. Zijn vijftiende doelpunt van het seizoen was de beslissende 2-0.

Dhont maakt het verschil voor Twente

Elena Dhont was in de hoofdwedstrijd tegen PSV van grote waarde voor FC Twente. De Belgische aanvaller maakte in de laatste tien minuten van de wedstrijd met twee doelpunten het verschil.

Het betekende een persoonlijk succes voor Dhont nadat hij herstelde van een maandenlange voetblessure.

Ella Peddemors maakte in de 28e minuut de 1-0 voor Twente en profiteerde van een gebrek aan aandacht van de PSV-defensie. Joëlle Smits maakte in de 62e minuut gelijk voor de Eindhovenaren.

Victoria Feyenoord

Feyenoordvrouwen wonnen met 4-0 van PEC Zwolle met doelpunten van Romée van de Lavoir, Ella Van Kerkhoven (twee goals) en Esmee de Graaf.