Vrouwen 1 verslaat de koploper in Utrecht en gaat de strijd om de titel aan

11 maart 2024 • 07:04 • Nieuws

Odysseus ’91, de wedstrijdleider, was op de show. De goed gespeelde Utrechters staan ​​al lange tijd bovenaan de lijst, maar verloren in de heenwedstrijd verrassend van Westmaat (3-1). Zou IJsselmeervogels het opnieuw kunnen verwezenlijken nu het zo hard nodig was?
Voorheen bedroeg het verschil in het klassement zes punten en als er verloren werd, was het seizoen voorbij. De druk werd dus steeds groter. Een lichte wind en een aangename temperatuur zorgden voor goede voetbalomstandigheden.

IJsselmeervogels was voor zaken naar Utrecht gereisd. En snel ook! Nadia, Esri, Tirza, Romy, Jonne, Tirza, Esri met een onverschillige buitenrand naar Lotte, die vloog om de bal te houden. Esri pakte de bal op en maakte een prachtige diepe pass naar Alice van Diermen. Hij sloeg de bal twee keer, sneed naar binnen, pakte de bal en schoof hem in de korte hoek. Zesendertig seconden gespeeld: 0-1. Dat is een prachtig begin.

De wedstrijd is nog maar nauwelijks begonnen of Esri van Harder stuurt Alice van Diermen in om het eerste doelpunt te scoren.

Amper vijf minuten later stuurde Romy van Halteren Nadia Hartog na een succesvolle combinatie op pad. Maar de verdediging van Odysseus kwam nog steeds in het spel en het geblokkeerde schot ging naast. Hierna volgde een fase waarin beide teams probeerden de controle over te nemen, maar dat lukte niet. Odysseus nam enkele afstandsschoten, maar die waren niet echt gevaarlijk. In de 20e minuut was het Harder’s Esri die opnieuw ruimte zag bij Alice. Alice sloeg Nadia neer die nu genadeloos de 0-2 scoorde.

Nadia Hartog, vooraan, brengt de marge op twee na een pass van Alice van Diermen.

Paars-wit gaf niet op en ging door. Het tempo ging nog verder omhoog en de verdediging van Vogels werd gebroken toen hij naar huis ging. Jonne Odding redde van dichtbij prachtig en herhaalde het kunstje drie minuten later van nog dichterbij. Tweemaal door het oog van de naald. In de 39e minuut was iedereen verbaasd dat de goede scheidsrechter in een ‘onschuldige’ wedstrijd een penalty toekende. Helaas werd hier gebruik van gemaakt en werd de stand 1-2. Nadia en Lotte Meester zijn er voor rust dichtbij, maar scoren niet.

Na de pauze volgde een interessant voetbalgevecht, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Tot de 66e minuut, toen Jonne moeite had een fout weg te werken en de rebound op de paal belandde. Odysseus bleef het proberen, maar kon de sterke verdediging niet doorbreken met Romy, Tirza, Tessa en Joyce, Lisa die regelmatig kwam helpen en de sterke doelman Jonne in doel. The Reds probeerden daar regelmatig uit te komen, helaas met weinig succes. Emma van Eeken kwam in het veld en de wedstrijd verloor wat lucht. Het hoge tempo begon zijn tol te eisen, maar de spanning was voelbaar.

In de 89e minuut resulteerde een duwfout op Lisa in een penalty voor de Vogels. Alice schoot de bal zonder problemen binnen en deze leek gespeeld. Lisa Zwaan had twee keer de aarde rondgereisd en verliet de race met krampen. Angela van de Groep verving haar. Basisdebutant en groot talent Cherelle Blokhuis werkte negentig minuten als een paard en speelde een uitstekende wedstrijd. Zo goed dat ze een publiekswissel verdiende en vervangen werd door Caithlin Brobbel. Het is lovenswaardig dat de Utrechters het bleven proberen, maar er niet meer in slaagden gevaarlijk te worden. Scheidsrechter Harthoorn floot de wedstrijd en IJsselmeervogels keerde terug naar de top van het klassement. Dit kunnen interessante maanden zijn.

Over twee weken spelen de vrouwen om 17.00 uur thuis tegen CSW Wilnis.

IMG4355

Een overtreding op Lisa Zwaan (27) levert IJsselmeervogels een strafschop op die Alice van Diermen (links) neemt.

Kenmerken
Odysseus ’91 VR1 – IJsselmeervogels VR1 1-3 (1-2)
Doelpunten: 1. Alice van Diermen (Esri de Harder) 0-1, 20. Nadia Hartog (Alice van Diermen) 0-2, 39. Odiseo (strafschop) 1-2, 90+1. Alice van Diermen (strafschop) 1-3
Scheidsrechter: L. Harthoorn
Kijkers: 43
IJsselmeervogelsopstelling: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tirza Koelewijn, Tessa Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Esri de Harder, Lisa Zwaan (90. Angela van de Groep); Cherelle Blokhuis (90+4. Caithlin Brobbel), Nadia Hartog (76. Emma van Eeken), Alice van Diermen

Foto’s: Marleen Roding