UNA mist aanvalskracht tegen (nieuwe) leider Barendrecht

Nadat Barendrecht in de tiende minuut van de eerste helft op voorsprong kwam (0-1) was dit na vijfenveertig minuten spelen in ieder geval zeer terecht. UNA speelde niet eens slecht, maar gevaar was er nauwelijks, na een wedstrijd die soms nog zo slecht was.

UNA mist aanvalskracht tegen (nieuwe) leider Barendrecht(Door Thieu Vlemmix) Terwijl de bezoekers, eenmaal in balbezit, snel de aanval en diepte zochten (pure kwaliteit), was UNA traag en was er in de aanvalslinie weinig tot geen beweging of diepgang te ontdekken. Na de pauze trok Barendrecht zich wat terug, maar ook nu wist UNA, weliswaar veel beter in de wedstrijd, nauwelijks echt gevaar te creëren. De stand bleef op 0-1.

De tegenstander van UNA was deze zaterdagmiddag langzamerhand een zeer serieuze kandidaat geworden om de titel van SteDoCo, de aanvankelijk schijnbaar ongenaakbare leider in de titelstrijd, te ontnemen. Voor deze wedstrijd was het aantal verloren punten van Barendrecht, met nog een extra wedstrijd te gaan, zelfs twee minder dan de koploper van Hoornaar.

Bouwen op
Vorige week keek UNA-coach Harrie Gommans na de overwinning in Baronie vooruit op de wedstrijd tegen Barendrecht: “Ik heb er vertrouwen in, want tegen ploegen van hoog niveau spelen we vaak veel beter dan tegen clubs uit de lagere regionen”.

Het optimisme van de UNA-trainer werd slechts gedeeltelijk bevestigd. Eigenlijk nog niet eens voor rust, want toen was de titelkandidaat uit Zuid-Holland beslist de beste en vooral veel gevaarlijker. Met sterke en snelle spelers in de frontlinie en de aantrekkelijke spelmaker Joey Jongman, die vanuit het centrum met veel mooie passes opereerde, bereikten de bezoekers voor rust hun positie in het klassement volledig.

Coach Harrie Gommans had al vroeg het gebrek aan sterke pionnen als onder meer Smeins en Boulghalgh aangepakt door gangmaker Brian Boogers weer op het middenveld te brengen. Die oplossing stortte vier minuten voor rust in toen de aanvoerder geblesseerd naar buiten moest. Omdat Noah Nguyen, die sinds zijn doorbraak bij UNA 1 goed speelt, ook vanwege een blessure het veld moest verlaten, werd de groep bij UNA nu wel erg klein. De aanvalskracht van de Barendrechters werd al meerdere malen op de proef gesteld door gevaarlijke acties van onder meer Anes Serghini en Robbert Olijfveld; Laatstgenoemde was immers ook productief, dook in de vijftiende minuut het centrum in en maakte er 0-1 van.

Zelfs na de pauze bleef de frontlinie van UNA worstelen. Barendrecht trok zich nu steeds verder terug. En daardoor controleerde de UNA het spel beter. Het leek er zelfs op dat een gelijkspel tot de mogelijkheden behoorde. Zo nam Sten Senders in de 70e minuut een vrije trap op de kruising (foto), waarna de bal het veld op stuiterde. Het bleek later de enige echte prestatie. Zelfs het naar voren sturen van Yoeri Sijbers leverde niet het gewenste effect van een gelijkspel op.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust auteursrecht.