Teleurstellend Telstar lijdt zware nederlaag tegen veel beter ADO Den Haag

henny beijer

Haag

In een eenzijdige wedstrijd moesten de teleurstellende Telstarvrouwen buigen voor ADO Den Haag. De thuisploeg had het heft in handen en won verdiend met 4-0.

Zaterdagmiddag was dat nooit een optie. Want vanaf het begin was het lokale team dominant. Een kwartier lang ging het goed met de bezoekers, want de thuisploeg was nog steeds niet succesvol met kopballen en afstandsschoten. Toen sloeg ADO toe. Lobke Loonen speelde in een individuele actie onbedekt en scoorde het eerste doelpunt. Opnieuw een vroeg doelpunt tegen van Telstar, die zoals zo vaak dit seizoen terrein moest goedmaken.

Dominant

In de 25e minuut was de schade nog groter, na een ontoereikende defensieve ingreep op een corner. De bal ging via de onderkant van de lat: 2-0. Tot dat moment was Telstar nauwelijks het vijandelijke gebied binnengegaan. De ploeg kreeg geen schoten op doel, laat staan ​​tussen de palen. Kort voor rust kreeg Mila Lagcher een goede voorzet over rechts, maar haar voorzet bereikte Caroliena Wolters niet.

Niet thuis

“We reageerden helemaal niet, we reageerden te veel en we kwamen niet in ons eigen spel, zowel verdedigend als aanvallend”, analyseerde Worm. “ADO heeft dat allemaal gedaan.” Een correcte constatering, want ook na rust domineerde ADO. De Telstar-vrouwen bleven in vrijwel alles inferieur. De omzet van Puck Donker in de 47e minuut had de genadeslag kunnen zijn voor de bezoekers, maar Shanique Dessing faalde in de 1v1 met Kelly Steen.

Eigen doelpunt

Met voormalig ADO-aanvaller Jannette van Belen voor Wolters probeerde Worm voorin meer body en kopkracht te creëren. Na een uur spelen viel ADO’s langverwachte derde doelpunt alsnog. Een teruggetrokken voorzet bereikte de voeten van Lysanne van der Wal, die een prachtig en krachtig schot nam. Het vierde doelpunt was echt pijnlijk, met name aan de voet van Lieke Vis, die een schot van Steen meteen terugkreeg, maar helaas haar doelman te slim af was.

ADO Den Haag Telstar 4-0

17. Loonen 1-0. 25. Van der Wal 2-0, 63. Van der Wal, 85. Vis 4-0 (red.)

Telstar: Steen; Ridder (46. Miedema), Remijnse, Donker, Van de Pol (64. Meijerink); Kira, Gómez, Lagcher (64. Vis); Van der Vlist (77. Van den Heuvel), Nottet, Wolters (46. Van Belen)