Geen winnaar in de wedstrijd tussen Almere en FC Utrecht

In de Eredivisie-middencategoriewedstrijd tussen Almere City FC en FC Utrecht was er geen winnaar. De stand in Almere was na negentig minuten plus blessuretijd 1-1. Utrecht blijft achtste en Almere twaalfde.

Yoann Cathline opende in de derde minuut de score voor de thuisploeg. Hij scoorde het snelste doelpunt van Almere City in de Eredivisie. Cathline bevrijdde zichzelf met een ‘dubbele schaar’ en raakte het doel.

Sam Lammers maakte binnen een kwartier de 1-1 voor de bezoekers. De spits kopte een voorzet van Oscar Fraulo binnen achter Almere-doelman Nordin Bakker, die later in de wedstrijd geblesseerd raakte. Het was verrassend dat scheidsrechter Jannick van der Laan de aanval van FC Utrecht door liet gaan, want verdediger Damian van Bruggen bleef na een klap op het hoofd op het veld liggen.

In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, maar de afwerking was slordig. Mike van der Hoorn kopte richting Utrecht, Peer Koopmeiners schoot naast voor Almere en invaller Yann Kitala ramde de bal binnen voor de thuisploeg.