FC Utrecht Vrouwen weet niet hoe ze acrobatiek moeten doen in Galgenwaard…

FC Utrecht Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd een prestatie te leveren tegen Ajax Vrouwen. In een goed gevulde Galgenwaard wonnen de Amsterdammers met 0-2.

In Utrecht hadden Ajax-vrouwen geen toegang tot onder meer de Chasity Grant. De aanvaller was vorige week ziek en kon daardoor zondag niet spelen. Zij werd vervangen door Lotte Keukelaar. Ook FC Utrecht Vrouwen miste meerdere speelsters, onder wie Puck Louwes, Liza van der Most en Sophie Cobussen. Eerstgenoemde komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een hoofdblessure.

FC Utrecht Vrouwen had op het overgrote deel van het veld moeite met Ajax Vrouwen, maar de thuisploeg hield achterin de deur dicht. Grote kansen kregen de Amsterdammers niet. Lily Yohannes kopte naast en de poging van Keukelaar ging naast. Na rust kregen de bezoekers uit Amsterdam weer meer kansen.

In de 57e minuut werd het 0-1. Een bal werd niet goed weggewerkt door de verdediging van FC Utrecht Vrouwen en daar profiteerde Noordam van. De middenvelder schoot de bal vervolgens in de hoek. Na dat doelpunt schoof FC Utrecht Vrouwen op en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Het viel niet. Aan de andere kant was het in blessuretijd wel een succes.

Romée Leuchter nam de beslissing: 0-2. Hierdoor kon FC Utrecht Vrouwen geen kunstje uithalen tegen Ajax Vrouwen in De Galgenwaard, waar ruim 10.000 fans aanwezig waren. Het is de zevende overwinning op rij voor de Amsterdammers.