FC Twente verslaat Sparta in eigen Grolsch Veste…

FC Twente pakte zaterdagavond drie punten tegen Sparta Rotterdam. In onze Grolsch Veste werd het 2-1 voor de ploeg van Joseph Oosting.

In de eerste helft kwam Twente na twintig minuten op voorsprong dankzij Daan Rots. Hij kopte een goede voorzet van Michel Vlap. Gijs Smal, gefloten door zijn eigen fans, kreeg de mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar scoorde niet. Ook Michal Sadilek en Joshua Brenet waren dicht bij uitbreiding van de voorsprong, maar de 1-0 bleef staan.

In de tweede helft bleef het speelpatroon hetzelfde. Twente bleef sterker en bleef zoeken naar de bevrijdende 2-0. Myron Boadu verving Sem Steijn en hij was het die uiteindelijk de voorsprong van Twente uitbreidde. De wedstrijd werd echter niet gespeeld omdat Pelle Clement plotseling opdook en de spanning terugbracht. De Tukkers kenden echter geen problemen meer en wisten drie punten te scoren.