Almere City en FC Utrecht trekken gelijk na een spectaculaire eerste fase

Almere-coach Pastoor en Utrecht-coach Jans in een vriendschappelijke omhelzing

Voetbal

Almere City en FC Utrecht speelden zaterdagavond gelijk in de Eredivisie. Beide ploegen scoorden in het eerste kwartier, maar waren daarna niet meer succesvol: 1-1.

Almere zal waarschijnlijk het meest teleurgesteld zijn door de puntendeling. De promovendus stapte snel naar voren en raakte in de tweede helft tweemaal de lat.

Vuurwerk in het eerste kwartier

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Rijvers ging Almere Stad van start. De Flevolanders kwamen na 144 seconden op voorsprong.

Linksbuiten Yoann Cathline dribbelde vanaf de middenlijn, versloeg Hidde ter Avest en maakte vanuit een moeilijke hoek krachtig de stand op 1-0. De Fransman scoorde in de vorige speelronde ook het eerste doelpunt van Almere.

Na de droomstart dwong FC Utrecht Almere City in verdedigende posities. Domstedelingen creëerde direct na het doelpunt enkele kansen en maakte via Sam Lammers de gelijkmaker. De door Rangers gehuurde aanvaller kon van dichtbij finishen na een lage voorzet van Oscar Fraulo.

Utrechtse spits Lammers viert het gelijkspel tegen Almere City

Hoewel Almere City in het restant van de eerste helft de betere ploeg was en wellicht de 2-1 verdiende, gingen beide ploegen met dezelfde uitslag de rust in.

Eindoffensief Almere

In de tweede helft leek het erop dat het spel lange tijd zou gaan stagneren, maar in het laatste kwartier werd de thuisploeg, Almere City, meerdere malen gevaarlijk. Aanvaller Yann Kitala miste ternauwernood een acrobatische omhaal, waarna Almere tweemaal dichtbij kwam.

Eerst was het Stije Resink die een fraaie vrije trap op de lat schoot, waarna Cathline van afstand de folie raakte.

Almere City-speler Resink schoot een vrije trap op de lat

FC Utrecht bood er weinig voor terug. Ondanks twee aanvallende wissels van coach Ron Jans, die Jens Toornstra en Marouan Azarkan inbracht, slaagden de bezoekers er slechts in enkele afstandsschoten te maken.

Ondanks alle goede bedoelingen kwamen beide ploegen niet tot scoren en werd de eindstand 1-1.