ADO Den Haag Vrouwen boekt klinkende overwinning op SC Telstar

Na het onnodige puntenverlies in Zwolle schoot ADO Den Haag Vrouwen zaterdag opnieuw krachtig op scherp tegen Telstar. De Haagse verdediging liet voor het vierde duel op rij in de competitie niets toe aan de rivaal.

Voor de ongeveer 200 fans in het Bingoalstadion verborg ADO Den Haag Vrouwen hun aanvallende bedoelingen vanaf de eerste balronding niet. Binnen een minuut kopte Nikki IJzerman naast, na een prima voorzet van Louise van Oosten. De gasten kregen ternauwernood de kans om aan de Haagse druk te ontsnappen. De kansen op het doelpunt van Steen stapelden zich op. IJzerman stelde de doelman op de proef met een schot. Ook Shanique Dessing zag haar poging in de rebound gestaakt worden. Nadat Lobke Loonen buiten het gebied via de verre paal stuiterde, probeerde Van Oosten het met een lob. De bal kon ternauwernood in een corner worden omgezet. Loonen week hiervan af.

Een volley van de Haagse topscorer uit de daaropvolgende corner werd geblokt. Het zou toch niet weer zo’n dag worden?

Dan niet. In de 17e minuut braken Loonen en Dessing snel door de verdediging van Velsen. Loonen mocht het laatste zetje zetten en zette zijn ploeg voor de tiende keer dit seizoen op een 1-0 voorsprong. Het lokale team wilde dit soort dingen niet laten liggen. Steen wist een schot van Bo Vonk te keren. Bij de volgende hoekschop uit La Haag was hij opnieuw prijswinnaar. Dessing legde de bal erin, Loonen zag haar kopbal van richting veranderen, maar de bal belandde door het hoofd van Lysanne van der Wal tegen de touwen: 2-0. Dat Telstar met die score de rust bereikte, kwam doordat opnieuw een kopbal van Loonen werd gered door een voorzet van Van Oosten.

In het tweede bedrijf ging ADO Den Haag verder met de achtervolging. Dessing gaf zichzelf een grote kans met een overval. Zijn klap ging naast. Aan de andere kant zorgde Telstar voor het eerst voor gevaar. Barbara Lorsheyd zag het schot van Gómez op de lat stuiteren. Het coachingsteam Stephan Vos en Alex Scholte waren al gewaarschuwd.

Kort na het uur overwon Loonen de buitenspelstraf. Vanaf zijn worp schoof Van der Wal de bal met zijn linkervoet precies in de voorzet: 3-0. Met haar twee hits werd ze uitgeroepen tot Powergirl Radio Powerwoman van de wedstrijd.

De vrouwen van Den Haag wilden niet zo blijven. Remijnse wist de voorzet van Manon van Raay ternauwernood naast het doel te buigen. Vervolgens kwam Van Raay in botsing met de doelman. Vrijgelaten door Loonen kon Nikki IJzerman alleen maar dichter bij het doel komen. Zijn schot belandde in de vuisten van Steen. Met nog vijf minuten te gaan viel de nummer vier toen de doelman opnieuw niet meer kon aanraken. Hierna waren de invallers Gina VIehoff (save) en Ilham Abali (twee blokken) dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk werd het 4-0.

Kenmerken:

ADO Den Haag Vrouwen – Telstar 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 17. Loonen 1-0, 24. Van der Wal 2-0, 62. Van der Wal 3-0, 85. Vis eigen doelpunt 4-0

Scheidsrechter: Van Es