Ómarsson leidt NAC naar de overwinning in Amsterdam

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er niet veel. NAC kwam niet verder en wist slechts één keer gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest Roy Kortsmit twee keer in actie komen om niet achter te blijven. Dat deed hij met enthousiasme, waardoor hij NAC ongeschonden door de beginfase kon loodsen.

Hierna kwam NAC beter in de wedstrijd en kwam de ploeg van Jean-Paul van Gastel steeds vaker voor het doel van Charlie Setford te staan. Helaas mislukten pogingen van onder meer Omgba, Ómarsson en Janošek, maar het laatste kwartier van de eerste helft was hoopvol voor de meereizende NAC-fans.

Na rust zette NAC voort waar ze kort voor rust aan begonnen waren en voerde de druk op het doel op. Tien minuten na de herstart kwam de Parel van Zuid op voorsprong. Een slim genomen vrije trap van Janošek belandde via Sejdiu bij Ómarsson. De spits werkte de bal vakkundig achter de doelman van de Amsterdammers. Bevrijdende goal voor de IJslandse spits en NAC: 0-1!

Met nog 25 minuten te gaan kreeg NAC een harde klap te verduren. Na een precaire situatie voor het doel van Roy Kortsmit, waarbij de bal via de onderkant van de lat uit het doel ging, raakte de doelman geblesseerd. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door Tein Troost.

Troost zette een geweldige aanval in en hield zijn ploeg in de laatste seconde van de wedstrijd overeind met een prachtige redding. NAC kreeg in de slotfase meerdere malen de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar uiteindelijk gebeurde dat niet. De geelzwarten behaalden hun derde overwinning in elf dagen. Een zeer welkome serie in de strijd om een ​​plek in de Kookkampioen Divisie Play-Offs.

Aanstaande vrijdag speelt NAC thuis tegen VVV-Venlo. Hij zal het doen met de steun van een vol Rat Verlegh-stadion. Wil je hier zijn? Ga dan snel naar NACtickets.nl. De laatste inzendingen staan ​​nog.