De winnaar van Willem II profiteert van het gelijkspel met de concurrenten ADO Den Haag en Roda JC

Vreugde onder Willem II-spelers

Voetbal

De belangrijkste wedstrijd in de eerste divisie tussen Roda JC en ADO Den Haag eindigde vrijdagavond met een gelijkspel (2-2). Door de gelijke stand tussen de nummers twee en drie in de competitie stond koploper Willem II twee punten voor.

De Tilburgers wonnen met 3-0 van FC Eindhoven.

Vermakelijk aanbevolen

Roda JC kwam in Kerkrade al na een half uur op voorsprong tegen ADO Den Haag dankzij een curieuze penalty van Walid Ould-Chikh. Zonder te profiteren schoot hij de bal achter de verbijsterde doelman Nick Marsman, die duidelijk niet had gerekend op de slimme variatie van de Roda-middenvelder.

Al voor rust maakten de Haagse bezoekers gelijk toen veteraan Henk Veerman met zijn linkervoet een sterke individuele actie voltooide. Het was pas het eerste schot op doel van ADO in deze wedstrijd.

Na de pauze was de score identiek. Eerst waren het de lokale bewoners die scoorden met een fantastisch afstandsschot van Enrique Peña Zauner in de tweede cross.

Enrique Peña viert zijn doelpunt met Roda JC tegen ADO Den Haag.

Drie minuten later was de stand echter weer gelijk. Opnieuw was het Veerman die scoorde voor ADO, wat zijn doelpuntentotaal dit seizoen op negentien bracht.

Willem II overtuigt op een besloten bijeenkomst in Brabant

Na twee nederlagen op rij stond koploper Willem II te popelen om opnieuw te winnen in de categorie Keukenkampioen. Vrijdagavond lukte het: Willem II behaalde een duidelijke thuiszege in de Brabantse derby tegen FC Eindhoven.

De Tilburgers kwamen vanaf het begin op voorsprong door een doelpunt van Thijs Oosting, die dit seizoen met gemak scoorde. De 23-jarige aanvallende middenvelder scoorde zijn tiende doelpunt van het seizoen en werd daarmee de topscorer van Willem II.

Na dat vroege doelpunt was het Willem II die het tempo van de wedstrijd bepaalde. Enkele minuten na rust kopte Tommy St. Jago zijn eerste doelpunt in vier jaar binnen.

Tommy St. Jago scoorde met een kopbal en zorgde ervoor dat Willem II op 2-0 kwam tegen FC Eindhoven, zijn eerste doelpunt in vier jaar.

Een groot persoonlijk succes voor de verdediger, die Willem II op een 2-0 voorsprong zette. Een kwartier voor tijd scoorde superinvaller Jeremy Bokila de finale met 3-0.

FC Groningen blijft winnen

FC Groningen, dat hard speelde, had weinig problemen met MVV. De Maastrichtenaren, die ruim 300 kilometer met de bus hadden afgelegd, werden met 3-0 verslagen.

Jeugdspelers Romano Postema (tweemaal) en Jorg Schreuders scoorden voor Groningen, dat dankzij deze overwinning blijft meedoen in de strijd om een ​​directe promotieplek.

SC Cambuur-De Graafschap 1-2

Ook de periodetitel staat op het spel. FC Groningen speelt begin april een herstelwedstrijd tegen FC Emmen en ontvangt bij winst van deze wedstrijd het bronzen kampioensschild.

FC Dordrecht behaalde de vierde thuiszege op rij tegen Telstar in de Keuken Kampioen Divisie, dankzij doelpunten van Dylan Mbayo en Rocco Robert Shein (2-0).

Dankzij deze goede reeks bezet Dordt momenteel de vierde plaats in het klassement en lijkt zich op te maken voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.