Vrouwen 3G: ADO Den Haag 2 kent geen genade voor Zwaluwen

De vrouwen van ADO Den Haag 2 kunnen het kampioenschap bijna ruiken. Ook rivaliserende Zwaluwen had weinig in te brengen tegen de ploeg van coach Bianca Koppers (foto) en scoorde elf doelpunten.

Roland van der Linden

Binnen drie minuten scoorde ADO Den Haag al het eerste doelpunt in het doel van de tegenstander. Lotte Vermeulen maakte er 1-0 van en vier minuten later maakte Amy Dekkers er 2-0 van. Bijna een half uur later was de stand 3-0. Het doelpunt van Sienna in ‘t Veld werd al snel gevolgd door de 4-0 van Nathaljja Wijnants.

Zeven keer

In de tweede helft wist ADO Den Haag 2 nog zeven doelpunten te scoren. Nathalja Wijnants, Mirte Buurman (2x), Isa van Schaik, Inge van Lenthe (penalty), Isa van der Knaap en Sienna in ‘t Veld hadden gelijk. De groen-gele formatie won de twaalf wedstrijden, scoorde 102 doelpunten en kreeg er slechts drie tegen.