Spannende slalomskiwedstrijd in Uden – Bunniks Nieuws

4 maart 2024 om 13:45 uur

Sport Deel uw nieuws

Op zondag 3 maart was de Skipiste De Schans in Uden het strijdtoneel voor Nederlandse alpineskiërs uit Nederland.

Voor de deelnemers werd een zeer uitdagende slalom georganiseerd. Vanaf 09.30 uur waren kinderen van 6 tot en met 11 jaar aanwezig om te wennen aan de skipiste en de slalom te verkennen. Het was jammer dat skiën vanaf het startplatform niet was toegestaan, wat erg spannend was, vooral voor de jonge skiërs, die de race op een steil startplatform begonnen. Bij de meisjes t/m 7 jaar was Fien Reijmers uit Vlist de snelste en Puck van Grootheest uit IJsselstein won de zilveren beker. Bij jongens t/m 7 jaar en meisjes t/m 11 jaar ging het gehele podium naar het Nieuwegeinse skiteam, met Thijs Stekelenberg uit Nieuwegein op de eerste plaats, Casper Hoekstra uit Utrecht won de zilveren beker en Stef van Nuland uit Bunnik het brons beker, Jacky Verwey uit Houten won de gouden beker, Isabel Hoekstra uit Utrecht de zilveren beker en Sophie Bekkers uit Nieuwegein de bronzen beker. Bij de jongens tot en met 11 jaar vielen Thomas Ligtermoet van De Meern en Vigo Althof net buiten het podium op de vierde en vijfde plaats.

Om 13.00 uur kwamen jongeren vanaf 12 jaar tot volwassen skiërs in actie. Door het goede weer en de zon was de piste uitgedroogd en daardoor was het lastiger skiën. Ook was de slalom zo georganiseerd dat je bij het skiën met meerdere stokken 2 mogelijkheden had, wat voor veel deelnemers erg verwarrend was. Deze twee extra complicaties werden duidelijk waargenomen in de resultaten. Hugo van der Stok uit Bilthoven kreeg van kinderen tot en met 13 jaar een prachtige zilveren beker. Bij meisjes tot en met 15 jaar won Anneloes van Nuland uit Houten de zilveren beker. In de jeugdcategorie t/m 15 jaar won Xavi Althof uit IJsselstein de bronzen beker en Leonard Noordijk uit Zijderveld miste op de 4e plek net het podium. Indy van Zijl uit Harmelen won een mooie zilveren beker bij de dames JSM.

Wij willen alle vrijwilligers van Skipiste De Schans bedanken voor hun inzet bij de organisatie van deze wedstrijddag. Volgende week hebben we weer een skiwedstrijd in Huizen en dan sluiten we op 17 maart het alpine slalom skiseizoen af ​​met de Nederlandse Kampioenschappen op onze thuispiste in Nieuwegein. Dit jaar organiseerden we tijdens de Nationale Kampioenschappen een groot winterfestival met veel leuke en gratis activiteiten voor jong en oud. Het skiteam Nieuwegein zou het enorm op prijs stellen als u ons die dag komt aanmoedigen.