Excelsior sub 14 wint met 1-3 van ADO Den Haag

Een overzicht van de wedstrijden die onze jeugdteams afgelopen weekend speelden:

Excelsior sub 11 verliest met 4-2 van Bergambacht sub 12
Een matige wedstrijd voor Excelsior onder 11 tegen Bergambacht onder 12, waarin de Kralingers hun eigen niveau niet haalden. Het gebrek aan energie en wilskracht bij het wisselen en doorzetten leidde tot tegendoelpunten en een 4-2 nederlaag.

Excelsior sub 12 verliest twee wedstrijden tegen AZ sub 12
Excelsior onder 12 speelde twee dubbelduels van 20 minuten, 7 op 7, en twee wedstrijden van 20 minuten (11 op 11) tegen AZ onder 12. Hoewel Excelsior in de dubbelwedstrijden flink weerstand bood en zelfs een blok (2-0 ). bleek dat het verschil in 11 tegen 11 wedstrijden te groot was. Deze bijeenkomst leverde waardevolle informatie op waar Excelsior mee aan de slag kon.

Excelsior sub 13 verliest met 3-1 van Spijkenisse sub 13
In deze wedstrijd tegen Spijkenisse onder 13, die met 5 verdedigers speelde en zich concentreerde op de tegenaanval, bleek de tegenstander zeer effectief. Door slechte beslissingen en stevige tegenwind ging Excelsior met een 2-0 achterstand de rust in. In de tweede helft stokten vrijwel alle aanvallen van Excelsior in de fysiek sterke achterhoede van Spijkenisse. Excelsior scoorde uit een vrije trap, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

Excelsior sub 14 wint met 1-3 van ADO Den Haag sub 14
Ondanks een nerveuze start en een ogenschijnlijk gebrek aan scherpte toonde Excelsior veerkracht tegen ADO Den Haag O14. Na de omschakelingen kwamen de Kralingers beter in hun spel en draaide de ploeg de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong. In de tweede helft begonnen de Kralingers sterk en behaalden een verdiende 1-3 overwinning.

Excelsior sub 15 speelt met 2-2 gelijk tegen Vitesse sub 15
Hoewel Excelsior onder 15 de meeste kansen creëerde, scoorde Vitesse tweemaal na snelle tegenaanvallen. Excelsior ging daardoor met een 0-2 achterstand de rust in, maar domineerde de tweede helft. Twee terechte strafschoppen in de laatste 5 minuten resulteerden in een 2-2 gelijkspel, waardoor Excelsior bovenaan bleef.

Excelsior sub 16 wint met 1-5 van Alexandria’66 sub 16
Na een snelle voorsprong tegen Alexandria’66 onder 16 volgde een slordige fase van Excelsior onder 16, maar in de tweede helft herstelden de Kralingers zich en behaalden een overtuigende 1-5 overwinning.

Excelsior onder 18 verliest met 2-1 van FC Twente onder 18
Het krachtsverschil tussen Excelsior onder 18 en FC Twente was kleiner dan verwacht. Excelsior paste zich snel aan en wist de nodige kansen te creëren. Helaas was het niet genoeg om te winnen.

Excelsior O21 wil winnen
De wedstrijd van Excelsior U21 tegen FC Eindhoven eindigde met een duidelijke 1-3 overwinning. Met de 1-1 stand bij rust en doelpunten van Ronan Olivacce en Raphaël Eyongo in de tweede helft behaalden de Excelsior onder 21 de derde overwinning op rij, waaronder de overwinning in Zeeburgia om de beker. Hierdoor werd het gat wat betreft promotieplekken kleiner.