Elfde landstitel voor de ijshockeyers van Unis Heerenveen met Janssen als opvallend gezicht

Sport

De ijshockeyers van de Unis Flyers Heerenveen behaalden in Den Haag hun elfde landstitel. De Friezen wreekten zich de eindnederlaag van vorig jaar door Hijs Den Haag met 2-1 te verslaan.

Unis Flyers vieren het winnen van hun elfde landstitel

Al na 32 seconden zette Finn Henri Ruotsalainen Heerenveen op voorsprong. Een kwartier later scoorde Raymond van der Schuit de gelijkmaker.

In de tweede helft werd de wedstrijd vijf minuten stilgelegd omdat de tackle tijdens een belangrijke bodycheck was mislukt. Aan het einde van de derde periode scoorde Heerenveen opnieuw.

Lowie Vreys, een van de twee Canadese broers op het ijs, vond zichzelf in overmaat en maakte er 2-1 van.

opvallend gezicht

Aan de kant van Unis Flyers was Brent Janssen een verrassend gezicht in de finale. De ijshockeyspeler speelt sinds februari voor de club Heerenveen, na een lang revalidatietraject te hebben doorlopen van een hersentumor.

In de periode voor de finale vertelde Janssen in een reportage aan de NOS hoe hij de ziekte heeft ervaren.

Janssen, ijshockeyspeler voor de Unis Flyers, lacht weer na zijn ziekte: ‘Ik heb weer doelpunten’