De ZVV Den Haag Vrouwen 1 maakt indruk op de Kop van Noord-Holland!

Op indrukwekkende wijze wist het team van René Havermans en Jeffrey Brand# ternauwernood afstand te nemen van een sterke DWOW! Vooral dankzij teamwerk en mentale veerkracht won de Hofstadploeg in extremis: 3-4!

Onder leiding van teamcaptain Priscilla de Vos nam ZVV Den Haag vanaf het begin de leiding. Gekleed in zijn zwarte uittenue kende hij een goede start met aanvalsgolven richting de uitstekende sluitpost van DWOW. Het was echter geen verrassing dat clubtopscorer Larissa Boerenstam in de vijfde minuut van de eerste helft de score voor Den Haag opende met 0-1. Al in de beginfase van de wedstrijd was ZVV Den Haag in een positieve stemming.

Een minuut later kwam voormalig ADO Den Haag-ster Priscilla Mesker inderdaad richting het doel van de thuisploeg. ‘Messie’ twijfelde geen moment en de bal verdween als een kanonskogel in het net, 0-2. Het was ZVV Den Haag dat collectief de wedstrijd dicteerde.

DWOW werd wakker geschrokken van de indrukwekkende tegenstander! Met de gevaarlijke kapitein

Als leider van de aanval begon de thuisploeg zich te consolideren. En hoe?! Na een kwartier in de eerste helft kwamen de ploegers van Wieringerwerf op gelijke hoogte met 2-2. De basis hiervoor waren onnodige fouten van Den Haag. Maar hé, dat is ook zaalvoetbal!

En toen… vlak voor rust kwam na een tegenslag de onvermijdelijke mentale veerkracht, typisch voor Den Haag, weer naar boven. Met vereende krachten kwam de uitmuntende ‘Messie’ weer in actie! Zijn ‘dodelijke wapen’ is zijn dodelijke linkerzijde. Met de snelheid van een TGV stond hij op het punt het doel van de tegenstander te doorboren, 2-3. Wat een sensationeel einde van een spannend eerste deel!

Een groot aantal toeschouwers kwam naar de gezellige en authentieke Zuiderzeehal. De wedstrijd mocht dan ook op voorhand geclassificeerd worden als een kraker in groep B van de eerste divisie dameszaalvoetbal! Ook de fans in Den Haag lieten van zich horen en het was dan ook niet verwonderlijk dat ‘Oh Oh Den Haag’ over de luidsprekers klonk. Beide partijen zongen samen! De sfeer was goed.

De tweede helft liet een fase van de wedstrijd zien waarin DWOW opnieuw op zoek ging naar de gelijkmaker. Het werd soms moeilijk. Het was niet bepaald de schuld van beide teams dat de irritatiemeter vol was. Twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen verminderden de amusementswaarde van de wedstrijd. Het was dan ook niet onlogisch dat beide coaches van hun vrije tijd gebruik maakten om de boel te kalmeren en zich uitsluitend op het zaalvoetbal te concentreren.

Juist in die fase van ongeveer 5 minuten kreeg ZVV Den Haag maar liefst 3 gele kaarten van de onderhandelingsscheidsrechter. Het was voor de Haagse ploeg niet makkelijk om die concentratie vast te houden in het zaalvoetbal. En toch bleef hij overeind en met die score bleef de geelgroene ploeg haar eigen spel spelen. De combinaties tussen het grote zaalvoetbaltalent Celine van der Toorn en de sluwe en onvoorspelbare Priscilla de Vos gingen door! De Haagse weekster Lisa Franken toonde niet alleen haar beste vorm, maar stuurde ook persoonlijk een wereldpas waarmee ‘Messie’ kon scoren.

Het was spannend tot het einde. Eerst kwam DWOW terug en bracht de stand gelijk, 3-3. Door de dubieuze scheidsrechtersfouten ontplofte de irritatiemeter bijna! Met nog twee minuten te gaan kreeg zelfs Havermans een gele kaart. Het was niet erg duidelijk voor welk misdrijf. Gelukkig maakte de opwinding in de voorlaatste minuut van de wedstrijd plaats voor opluchting. Een nipte en zwaarbevochten overwinning was immers een gegeven!

Als team heeft ZVV Den Haag hard gestreden en veel passie en lef getoond. De mentale veerkracht van het team van Havermans en Brand was fenomenaal en bewonderenswaardig. Met 3-4 winnen in het stadion van zaalvoetbalbastion Zuiderzeehal tegen een sterke DWOW is fantastisch. Deze nipte overwinning kan eigenlijk aan de hele ploeg van ZVV Den Haag worden toegeschreven. Niemand uitgezonderd!

René Havermans was na afloop zeer tevreden over het behaalde resultaat en vooral over de tomeloze inzet, strijdlust en mentale veerkracht van zijn damesteam.

Op de terugreis met de bus van Touringcarbedrijf Ut Breeje Durp hebben we veel plezier gehad met onder meer ‘The Guardian Angel’ en nog pakkendere meezingliedjes. Stil blijven was moeilijk!

Volgende week ontvangt ZVV Den Haag Zeeuwse ZVV Middelburg in sporthal Hogeveld op Wateringse Veld. Iedereen is welkom! Toegang is gratis! 🔰

ZVV Den Haag Competitieselectie

Lisa Franken (Keeper), Shania De Vlieger (Keeper), Ramona van der Harst, Priscilla Mesker, Stef Valk, Sabrina Pufflijk, Samia Kaaouane, Lara Notenboom, Priscilla de Vos, Celine van der Toorn, Larissa Boerenstam.

Niet beschikbaar: Romy Scherpenzeel