Maatsen draagt ​​met een doelpunt bij aan de uitzege van Dortmund

Borussia Dortmund heeft de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin succesvol afgerond. De tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League zegevierde met 2-0. Karim Adeyemi scoorde vlak voor rust en Ian Maatsen bepaalde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand. De van Chelsea overgekomen Nederlander vierde zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

Dortmund ontvangt PSV komende woensdag in een beslissende wedstrijd om een ​​plek in de kwartfinales van de Champions League. Beide ploegen speelden gelijk (1-1) in Eindhoven.

Borussia Dortmund was voorbereid op succes. De club behield slechts 1 punt uit de twee voorgaande wedstrijden in de competitie. De nummer 4 uit de Bundesliga verloor vorige week een thuiswedstrijd tegen Hoffenheim (2-3). Ook de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg eindigde niet in een overwinning: 1-1.

Maatsen had een basisplaats bij Dortmund, waar de geschorste Donyell Malen ontbrak. Danilho Doekhi begon aan de wedstrijd voor de thuisploeg uit Berlijn.

RB Leipzig won uit huis van VfL Bochum (1-4). Dani Olmo, Loïs Openda en Yussuf Poulsen scoorden voor de bezoekers, die de vijfde plaats in het klassement bezetten. Ivan Ordets passeerde naar zijn eigen doelman van VfL Bochum. Xavi Simons had een basispositie bij Leipzig. Hij assisteerde het doel van Poulsen en schoot via zijn rivaal Ordets de bal in het doel.

Eintracht Frankfurt won de uitwedstrijd tegen 1. FC Heidenheim (1-2). Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank bij het winnende team. 1. FSV Mainz 05 speelde gelijk tegen Borussia Mönchengladbach (1-1) met Sepp van den Berg als starter.

SV Darmstadt 98 verloor hard van FC Augsburg (0-6). Het laatst geplaatste team in de Duitse competitie scoorde in het eerste halfuur vijf doelpunten. Jeffrey Gouweleeuw had zijn startbaan bij Augsburg.