AZ moet genoegen nemen met het delen van punten op Het Kasteel

ROTTERDAM/ALKMAAR – AZ moest na twee overwinningen gisteravond genoegen nemen met slechts één punt. Dit betekent dat het verschil met FC Twente, dat wel van Vitesse wist te winnen, oploopt naar 7 punten en uitkomt op 3.Mijn plek voor de Alkmaarders verder uit zicht.

Na Yuki Sugawara in 25Mijn Minuten in de wedstrijd, toen hij zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde en AZ daarmee op voorsprong zette, leek het er lange tijd op dat de ploeg van Maarten Martens de volle drie punten mee naar huis zou nemen.

Twintig minuten voor tijd scoorde Arno Verschueren echter met een kopbal van dichtbij de gelijkmaker en liet de ‘SP-AR-TA’ weerklinken in Het Kasteel.

Vervolgens maakten beide ploegen kans op de overwinning in Rotterdam. Zo kwam de topscorer van AZ, Vangelis Pavlidis, meerdere keren dicht bij een doelpunt en hetzelfde gebeurde onder meer met Sparta-aanvaller Tobias Lauritsen. De stand bleef echter op 1-1.

AZ krijgt komend weekend thuis opnieuw de kans om te winnen van het als vijftiende gerangschikte Excelsior. De komende drie weken staan ​​er ook relatief veelbelovende duels op het programma voor de Alkmaarders (Volendam, Vitesse en Heracles) voordat ze op 6 april naar Eindhoven gaan om het op te nemen tegen de toekomstige landskampioen PSV.

Klik HIER voor het volledige wedstrijdverslag van mediapartner NH.