NAC te sterk voor Jong FC Utrecht: 3-1

De neutrale toeschouwer werd in de beginfase niet verwend. NAC wist echter een aantal kansen te creëren. Kansen via onder meer Omgba, Van den Berg, Sejdiu en Janošek bleven achter. Een kwartier voor rust kreeg NAC een vrije trap op een goede plek van specialist Dominik Janošek. Hij mikte en schoot de bal richting de korte hoek, maar de bal verdween een paar centimeter van de verkeerde kant van de paal.

In de 35e minuut bracht Elías Már Ómarsson het Rat Verlegh-stadion terug met een fraaie individuele actie op de achterlijn. Hij was op zoek naar een teamgenoot, maar de verdediging dekte hem. De IJslander besloot zijn eigen succes te zoeken, maar hij kwam Dithmer tegen.

Kort voor rust kreeg NAC wat het verdiende. Aimé Omgba overhandigde de bal met zijn linkerhand aan Boyd Lucassen. De rechtsback aarzelde geen moment en dook richting de bal. Hij kopte de bal schitterend de tweede corner in en zette NAC op voorsprong: 1-0!

Even later miste Elías Már Ómarsson ternauwernood de bal tussen de palen en verdubbelde de voorsprong, maar Patriot Sejdiu deed dat kort daarna wel. Na een goede aanval viel de bal uiteindelijk voor de voeten van de Kosovaarse Zweed, die de bal tegen de touwen wist te werken: 2-0!

Met nog 25 minuten te gaan heeft de ploeg van Ivar van Dinteren iets bereikt. Het was de eerste kans voor de bezoekers. Kortsmit stopte eerst een schot van dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de rebound door invaller Edhart in de touwen werd geduwd.

Gelukkig had NAC de reactie klaar voor de gelijkmaker. Amper twee minuten na het doelpunt van de bezoekers ging de bal er aan de overkant weer in. Fredrik Oldrup Jensen maakte zijn eerste optreden in het geel-zwart. Een goed uitgevoerde hoekschop van Dominik Janošek kopte de andere kant op: 3-1!

Misschien wel het beste moment van de wedstrijd vond plaats in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Boris van Schuppen keerde na een lange blessureperiode terug in het Rat Verlegh-stadion. Terwijl de jonge middenvelder zich aan het opwarmen was, schreeuwde het hele Rat Verlegh-stadion dat Jean-Paul van Gastel hem moest binnenhalen en de coach gehoorzaamde. Een prachtig moment voor Boris de Breda.

NAC kreeg meerdere kansen, maar kon het vierde doelpunt niet maken. Zo werd na de overwinning op Jong AZ ook Jong FC Utrecht verslagen. Volgende week staat het volgende jonge team al op het programma. Dan gaat NAC op bezoek bij Jong Ajax.