Door ADO Den Haag te winnen verliezen de grootste concurrenten punten

ADO Den Haag heeft het vrijdagavond uitstekend gedaan in de categorie Keukenkampioen. Thuis werd een moeizame 2-1 overwinning op Jong Ajax behaald, terwijl koploper Willem II met 2-0 verloor van FC Emmen. Nummer twee Roda JC speelde eveneens 1-1 gelijk tegen Telstar. ADO staat nu respectievelijk één en vier punten achter op de concurrenten.

Roda JC Kerkrade, die vorige week Willem II met 2-3 versloeg in de belangrijkste wedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie. Calvin Raatsie redde het schot van Danzell Gravenberch, maar de doelman had geen reactie op de rebound van Youssef El Kachati. Het was vervolgens dankzij Raatsie dat Roda JC met slechts een 1-0 achterstand de rust in ging. De Limburgers hergroepeerden zich en kwamen kort na de herstart dichterbij. Ronald Koeman junior maakte een fout op een hoekschop en het was Vaclav Sejk die van dichtbij de 1-1 scoorde. In de rust kregen beide ploegen grote kansen, maar in Velsen-Zuid vielen er geen doelpunten meer.

ADO Den Haag – Jong Ajax 2-1

Kian Fitz-Jim zette de bezoekers op voorsprong met een afstandsschot waar ADO-doelman Nick Marsman alleen maar naar kon kijken. De beloften van Amsterdam wilden vervolgens doorgaan. Echter, Jaydon Banel raakte de paal, terwijl Marsman voorkwam dat Nassef Chourak scoorde. Kort voor rust bracht Timothy Derijck de stand opnieuw op gelijke hoogte na een hoekschop van Jerry van Wolfgang.

Fitz-Jim kon al vroeg in de tweede helft het hele veld oversteken dankzij een misser van Bart van Hintum. Na een lange vrije pass stelde de middenvelder alleen teleur met een zwak schot. Het bleek een dure fout, want Alex Schalk, die in de eerste helft de geblesseerde Jort van der Sande al had vervangen, kopte de stand met 2-1 tegen de touwen. Mika Godts keerde daarna na een blessure terug bij Jong Ajax en was na sterke individuele actie meteen gevaarlijk met een afstandsschot.

De Graafschap – TOP Oss 2-1

De thuisploeg domineerde in de beginfase, maar dat vertaalde zich niet meteen in doelpunten. De grootste kans voor De superboeren Het kwam na bijna een half uur spelen. Ralf Seuntjens raakte de bal vlak na een zachte aanval. Kort voor rust stond de stand op 1-0 dankzij Tristan van Gilst. De Graafschap bleef aanvallen en in de 62e minuut scoorde Simon Colyn de 2-0 na een uitstekende pass van Jeffry Fortes. Grad Damen scoorde in de finale met een kopbal de gelijkmaker, maar TOP Oss bereikte Doetinchem niet.

NAC Breda 3-1 Jong FC Utrecht

De Bredanos kregen veel kansen in het eerste elftal en kwamen kort voor rust op voorsprong. Het was Boyd Lucassen die een voorzet van Aimé Omgba binnenkopte: 1-0. Met een vlotte aanval maakte Patriot Sejdiu met nog een uur te gaan de 2-0. Voor NAC leek er geen probleem te zijn, totdat alerte invaller Lynden Edhart van dichtbij de gelijkmaker scoorde: 2-1.

De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel zette echter direct orde op zaken. Fredrik Oldrup Jensen kopte de stand op 3-1 na een hoekschop van Dominik Janosek. In de slotminuten verving de coach de jonge Boris van Schuppen. De aanvaller keerde terug na een zware knieblessure en verscheen na bijna driehonderd dagen weer.

FC Eindhoven-Jong AZ 1-1

Een klein uur later kwam Jong AZ plotseling naar voren. Hij passeerde een hoge bal, waarna Ricuenio Kewal de bal meteen met zijn voet aannam en Jorn Brondeel versloeg: 0-1. Aanvoerder Mawouna Amevor dacht een paar minuten later FC Eindhoven op gelijke hoogte te brengen, maar zijn kopbal belandde op de paal. Ozan Kökcü maakte halverwege de tweede helft de 1-1, nadat hij voor Jong AZ Rome-doelman Jayden Owusu-Oduro optrad.

Helmond Sport-VVV Venlo 1-1

De thuisploeg was doelman Wouter van der Steen dankbaar dat hij al vroeg in de wedstrijd niet tegen een enorme achterstand hoefde te rekenen. Na ruim een ​​halfuur spelen moest de doelman toegeven, omdat Levi Smans een rebound kon benutten in een leeg doel: 0-1. Helmond Sport presteerde na rust beter. Zo werd een kopbal van Mees Kreekels door Simon Janssen van de doellijn weggewerkt. Joeri Schroijen bezorgde zijn voormalige werkgever vervolgens veel pijn. Bram van Vlerken legde de bal klaar voor de vleugelaanvaller: 1-1.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.