ADO Den Haag wint en komt dichter bij concurrenten Willem II en Roda JC

Willem II verloor vrijdagavond voor de tweede keer op rij een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgse koploper verloor met 2-0 van FC Emmen. Concurrenten Roda JC en ADO Den Haag profiteerden deels met respectievelijk een gelijkspel en winst.

ADO Den Haag wist een vroege achterstand tegen Jong Ajax ongedaan te maken in een 2-1 overwinning. Kian Fitz-Jim scoorde voor de Amsterdammers, maar Timothy Derijck zorgde ervoor dat de ploegen met 1-1 de rust in gingen. Alex Schalk zette ADO meteen op voorsprong met een kopbal.

Vicente Besuijen zette FC Emmen in de 21e minuut op voorsprong.De ploeg van coach Peter Maes, die vorige week verloor van Roda JC, probeerde iets terug te geven, maar creëerde niet veel grote kansen. Bradly van Hoeven scoorde 2-0 in het eindtoernooi.

Ook Roda JC kwam al snel op achterstand bij Telstar. Youssef El Kachati opende de score voor de gastheren. Aan het begin van de tweede helft bracht Vaclav Sejk de stand in evenwicht. Telstar kreeg via Cain Seedorf opnieuw een grote kans, maar doelman Calvin Raatsie draaide de inzet weg.

Willem II gaat aan de leiding met 57 punten. Roda verloor één punt en staat tweede met 54 punten. ADO volgt met 53 punten.

De Graafschap volgt met 49 punten. De Doetinchemse club won met 2-1 van Top Oss. Tristan van Gilst en Simon Colyn scoorden voor De Graafschap. Grad Damen van de Brabanders.

FC Dordrecht leidde MVV met 3-1 toen de wedstrijd in de verlenging werd gestaakt. Aanvankelijk was er onrust op de tribunes, waardoor de wedstrijd werd onderbroken, maar MVV liet via sociale media weten dat er sprake was van een medisch noodgeval. Mathis Suray, Romain Matthys en Ilias Sebaoui scoorden voor de Dordtse bezoekers, Dailon Livramento keerde de thuisploeg in de gunst.