ADO Den Haag behoudt thuis drie belangrijke punten

ADO Den Haag kende een lastige avond in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. ADO Den Haag kwam op achterstand, maar Derijck wist vlak voor rust ADO Den Haag gelijk te maken. Ondanks dat ADO Den Haag niet de beste wedstrijd had, wist invaller Schalk de wedstrijd te winnen na een schitterende pass van Vigen. Hij wist het centrum op waarde te schatten en maakte met een knappe kopbal de eindstand op 2-1.

lr240301ab32197

Coach Darije Kalezic had in de thuiswedstrijd niet de beschikking over Jari Vlak. De middenvelder kreeg vorige week in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst voor deze wedstrijd. Dit leverde Vigen een startplaats op. Bovendien namen de basiself het over met een nieuwe wissel. Justin Ché mocht opnieuw de achterste positie innemen in de plaats van Tyrese Asante.

Nog geen tien minuten gingen voorbij voordat ADO Den Haag de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Na een goede voorzet van Van Mieghem was het Veerman die met één klap de bal scoorde. Helaas ging zijn schot hoog over het doel van De Graaff. Op basis van de stand zou je verwachten dat de thuisploeg het spel zou moeten maken, maar toch hadden ze het in de openingsfase van de wedstrijd zichtbaar lastig. Van de kant van de bezoekers was Banel dicht bij de opening van de score. Gelukkig voor de Haagse inwoners ging zijn schot naast het doel.

Aan de andere kant van het veld wist Van Wolfgang de bal precies in de schoen van Veerman te plaatsen. De spits werd echter te ver van het veld gestuurd, waardoor zijn volley naast ging. Beetje bij beetje kreeg ADO Den Haag meer controle over de wedstrijd. De opkomende Ché vond Van Wolfgang in een veelbelovende positie. De aanvaller zag zijn schot ternauwernood gestopt worden door de Amsterdamse doelman. En net toen het iets beter wilde gaan voor ADO Den Haag kregen de Hagenaars te veel ruimte op de eigen helft, waardoor Fitz-Jim, Marsman, de bal vanaf zo’n 25 meter afstand verspeelde: 0-1.

lr240301ab12800

ADO Den Haag had geluk toen Banel tien minuten voor rust zijn schot via de paal terug het veld in zag keren. De Hagenaars konden niet meer terugkeren in de wedstrijd, want een paar minuten later kwamen ze er weer ongedeerd uit toen Marsman een kopbal van Chourak wist te afweren. Hoewel de eerste helft lange tijd somber was, wist Derijck vlak voor rust het stadion wakker te schudden. Uit een hoekschop van Van Wolfgang kopte de veteraan tegen de touwen: 1-1. Dit was tevens de rustpositie.

lr240301ab12799

Vroeg in de tweede helft had Fitz-Jim zijn tweede van de avond kunnen scoren toen hij na een snelle tegenaanval één-op-één met Marsman stond. De doelman maakte zijn doelpunt echter klein, waardoor de aanvallende middenvelder zijn schot naast zag gaan. De thuisploeg voelde zich niet op zijn gemak in de wedstrijd en moest opnieuw een beroep doen op Marsman toen ook Agougil de score voor de bezoekers probeerde op te voeren. Hoewel ADO Den Haag toch nog wat controle verloor, wisten ze bij de volgende kans effectief te zijn. Na een schitterende hoge voorzet van Vigen kopte Schalk de tweede service in Den Haag binnen: 1-2! ADO Den Haag kwam voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong.

Na topscorer Schalk schakelde coach Darije Kalezic Esajas en Koudossou in voor de finale om die drie belangrijke punten zo mogelijk thuis te houden. Daar bleef het niet bij. Ook Absalem en Klas kregen enkele speelminuten. Het was niet gemakkelijk, want opnieuw moest Marsman werken en zijn team draaiende houden. ADO Den Haag speelde geen beste wedstrijd, maar boekte wel een solide 2-1-zege tegen Jong Ajax.