Van Mossel MG/Tachos blijft achtervolgen en boekt een nipte overwinning op Hercules/Den Haag

DEN HAAG – Hoewel Tachos eerder overtuigend won van WHC/Hercules met een jeugdteam, moesten ze dit keer veel harder werken om de 2 punten te pakken in Den Haag. Voor de wedstrijd wist het team van Van Mossel MG/Tachos dat winnen een uitdaging zou worden, maar na een intensieve voorbereidingsweek en de terugkeer van enkele ‘vaste gasten’ waren de verwachtingen hooggespannen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gekenmerkt door rommelig spel, veel technische fouten, onzorgvuldigheid en irritaties aan beide kanten. Ondanks een gelijkwaardige strijd en een kleine voorsprong voor Tachos bij rust (11-13) kwam WHC/Hercules halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong van drie doelpunten (19-16).

De Tachos verloren soms de controle en werden onrustig in de aanval, met veel gemiste kansen en gebrek aan concentratie in de verdediging. Irritaties bij de tegenstander, de scheidsrechters en het fanatieke publiek droegen bij aan de chaos. Gelukkig wist Tachos zich te hergroeperen en het initiatief terug te winnen. Met een kleine voorsprong en uitstekend keeperswerk van Michiel de Folter wist Tachos uiteindelijk de overwinning veilig te stellen.

Hoewel de overwinning gelukkig was, had een gelijkspel de balans beter kunnen aantonen. Niemand zal er later echter over nadenken.

Volgende week is het sterke E&O op de show, waar Tachos revanche wil nemen. Het belooft een dynamische avond te worden tijdens het Tachos Partner Event, georganiseerd in samenwerking met PASSA Sport/de Handbalshop. Na de wedstrijd is er tijd voor een gezellige ‘derde periode’ met muziek en drankjes. De wedstrijd tegen E&O begint om 20.00 uur in Sporthal De Slagen in Waalwijk.

Wij verwachten veel toeschouwers en handbalfans!