Rotterdamse Rugby Club weerstaat de kracht van Eemland en trekt gelijk in de Eredivisie – Reclame Rotterdam | De Havenloods

Rotterdamse Rugby Club weerstaat de kracht van Eemland en trekt gelijk in de Eredivisie – Reclame Rotterdam |  De Havenloods

Algemeen
233 keer gelezen

Rotterdam – Voor aanvang van de wedstrijd bestond er geen twijfel over dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen regerend landskampioen RC Eemland een uitdagende opgave zou worden voor de Rotterdammers. De Rotterdammers, die momenteel de tweede plaats in het klassement bezetten, stonden tegenover de nummer één van het klassement.

In de eerste helft was de rivaal uit Rotterdam de dominante ploeg, maar ondanks hun dominantie bleef de stand lange tijd 0-0. Tegen alle verwachtingen in kwam Rotterdam uiteindelijk met 7-0 op voorsprong. Eemland wist echter vlak voor rust dichtbij te komen door een zeldzame slordigheid in de Rotterdamse verdediging, resulterend in een 7-7 stand bij rust.

Lees verder onder de foto >

Na de pauze verhoogde Eemland de druk en kwam op een 7-26 voorsprong. Met nog twintig minuten te gaan geloofde slechts een handjevol toeschouwers langs de lijn nog in een gunstige uitslag voor Rotterdam. De Rotterdammers bleven echter doorvechten en wisten met een fenomenaal slotoffensief de stand in evenwicht te brengen.

Hoewel de wedstrijd over het algemeen sportief was, werd deze ontsierd door maar liefst 5 gele kaarten (3 voor Rotterdam en 2 voor Eemland).

Bij de stand 12-26 kreeg Eemland twee gele kaarten op rij, wat een numeriek voordeel voor Rotterdam opleverde. Dit werd de Amersfoorters fataal, want Rotterdam wist in de laatste 2 minuten twee geconverteerde pogingen te scoren. Rotterdam kwam tot een gelijkspel dat voelde als een overwinning.

Eemland staat momenteel echter bovenaan de ranglijst, met Rotterdam op de tweede plaats.