4-1 nederlaag tegen de rivaal uit Den Haag

In de strijd om de middengroep van de 3e divisie B te bereiken kwam OJC ROSMALEN 1 tekort tegen HV & CV Quick. In Den Haag verloren ze enigszins geflatteerd met 4-1.

Ieder jaar wordt Quick geplaagd door rijke clubs uit de Bollenstreek, die de beste spelers afpakken. En ieder jaar weet Quick, onder leiding van de ervaren Paul van der Zwaan (die komend seizoen aan zijn tiende jaar begint als coach van het eerste elftal van deze bijzondere omni-vereniging), iedere keer weer een goed elftal samen te stellen. Dit bleek ook tegen OJC Rosmalen.

De bezoekers stonden het eerste kwartier onder grote druk. OJC leek verrast door het geweld van de energieke, jonge en enthousiaste Quick. Na deze hectische beginfase nam OJC echter meer controle over de wedstrijd en werd dankzij het sterke spel van aanvaller Job Villevoye meerdere malen dreigend voor het doel van Quick. Het duel veranderde toen de solide verdediging van OJC na twintig minuten werd ontmanteld door het terugtrekken van Daan van Tooren. Het hielp niet dat Saad Laazizi, die ziek bleek te zijn, aan de wedstrijd was begonnen.

Tegenoffensief
Kort na de misser van Daan gleed een OJC-verdediger uit en de stand was 1-0. Maar OJC reageerde meteen en toen Shaquille Simmons een goede pass maakte op rechts en een op maat gemaakte voorzet gaf op Villevoye, voorkwam de Quick-doelman met een katachtige reflex helaas de gelijkmaker. Vlak voor rust stond OJC er niet goed voor en met een lange trap stond de stand op 2-0. Een nieuw OJC-offensief volgde en in de 45e minuut scoorde Simmons de gelijkmaker.

De OJC kwam met een goed gevoel de kleedkamer binnen en kwam zeer bemoedigd naar buiten. Dat goede gevoel duurde slechts twee minuten, want toen kreeg Quick tot ieders verbazing een discutabele strafschop. Na deze mentale klap zette OJC een nieuw offensief in en Quick hield zich in en vertraagde het spel. De beste kans kwam van Niels Mulder, die terugkeerde van een blessure, die binnenkwam en bijna binnenkopte.

Logischerwijs was er ruimte voor de aanvallers van Quick en doelman Luuk Vogels hield OJC met een uitstekende redding in de wedstrijd. De 4-1 in de 94e minuut bleef in de statistieken staan ​​en was geflatteerd.

Ook goed nieuws.
Ondanks deze onaangename nederlaag was er ook goed nieuws. Na de pauze kwamen er twee jonge OJC-talenten in het veld, Kay Jansen en Nando Huibers. Kay had moeite om zich staande te houden en dat is begrijpelijk, maar vooral Nando bleek een aanwinst voor OJC 1. Deze twee talenten komen meteen het team versterken. Ook keerde Niels Mulder, zoals gezegd, terug na maanden van blessures en zag er positief uit.

Laten we hopen dat dat zaterdag weer het geval is. Om 18.00 uur is er een nieuwe uitdaging: de titelkandidaat Stedoco arriveert op De Groote Wielen. De zondag zieke Tom Wijkmans en Zija Azizov en de geschorste Bob Zonneberg en Tom Pijnenburg zijn weer inzetbaar. Max Kappen zal zeker niet aanwezig zijn omdat zijn schouderblessure nog niet volledig genezen is.