Hovocubo na eerlijke tactiek te sterk voor Os Lusitanos

In de eerste zaalvoetbaldivisie behaalde Hovocubo een knappe 0-2 overwinning tegen Os Lusitanos. In Amsterdam kregen Joshua St. Juste en Lahcen Bouyouzan gelijk voor de Hoornse ploeg.

Appie Attahiri (links) in duel met een speler van Os Lusitanos – Foto: Michel Bes

Voor de wedstrijd stond Os Lusitanos op de tweede plaats in de kampioensgroep, terwijl Hovocubo op de derde plaats stond. In de bomvolle sporthal Calvijn in Amsterdam nam Hovocubo al in de eerste minuten het initiatief. Dit resulteerde al snel in het welverdiende eerste doelpunt van Joshua St. Juste.

De ploeg van Sander van Dijk verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. Na een laconieke verdediging van Os Lusitanos maakte Lahcen Bouyouzan er 0-2 van.

De tekst gaat verder onder de video.

Hovocubo-coach Sander van Dijk prees de sterke verdediging van zijn ploeg – NH Sport / Frank van der Meijden

De Lusitaniërs probeerden in de tweede helft weer in de wedstrijd te komen, maar Hovocubo verdedigde sterk en gaf niet toe. Hovo-doelman Dave Stet hield zijn ploeg op de been met een reeks grote reddingen. Zelfs in de slotminuten, toen Os Lusitanos ten koste van de doelman met een extra veldspeler ging spelen, hield Hovocubo gemakkelijk stand. De stand was 0-2 voor de bezoekers.

Met de overwinning overtreft Hovocubo Os Lusitanos in het klassement. Hovocubo staat nu tweede met evenveel punten als de Amsterdammers. Hovocuvo heeft echter een beter doelsaldo. Tigers Roermond voert de ranglijst aan en heeft een voorsprong van zeven punten op Hovocubo en Os Lusitanos.

Een samenvatting van de wedstrijd tussen Hovocubo en Os Lusitanos zal later op deze website worden gepubliceerd. Dit is ook te zien in een nieuwe uitzending van NH Sport op televisie (17.10 uur).